Hlavní obsah

Nejlepším hráčem fotbalové ligy za září byl Chorý, trenérem Bílek

Hráčem měsíce v první fotbalové lize se stal plzeňský útočník Tomáš Chorý. Jeho kouč z mistrovské Viktorie Michal Bílek za září zvítězil mezi trenéry a připsal si čtvrtý triumf v anketě za sebou. Výsledky zveřejnila Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý.

Článek

Chorý ve třech zářijových utkáních vstřelil tři góly. V Liberci při výhře 1:0 jako náhradník neskóroval, ale v Olomouci se proti mateřskému týmu trefil dvakrát a pomohl Plzni k vítězství 3:2. Ve šlágru s pražskou Slavií zase sedmadvacetiletý útočník proměněnou penaltou nasměroval Západočechy k domácímu triumfu 3:0.

V hlasování fanoušků Chorý předčil slávistu Stanislava Tecla, vítěze srpnového vydání ankety, a záložníka Michala Ševčíka ze Zbrojovky Brno.

Bílek v tomto měsíci dovedl Plzeň ke třem ligových výhrám. Obhájci titulu vedou neúplnou tabulku o tři body před Slavií, navíc mají k dobru odložený listopadový domácí zápas s Brnem.

Bývalý reprezentační trenér za sebou nechal jabloneckého Davida Horejše i Pavla Hoftycha z Mladé Boleslavi a navázal na svá předchozí ocenění za srpen, květen a duben.

Reklama