Hlavní obsah

Není čas na paniku, ale tlak cítím, připustil jablonecký Horejš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V týdnu vypadli z domácího poháru s druholigovým Vyškovem, teď Jablonečtí vstřebávají další ránu v podobě vysoké domácí prohry 0:3 s mistrovskou Plzní. Severočeši jsou dvanáctí a kouč David Horejš pociťuje stoupající tlak. „Domácí porážka samozřejmě bolí. Myslím, že výsledek je i hodně krutý. Rozhodlo se ve vápnech. Plzeň nám ukázala svou sílu a proč je první, protože z minima dokázala vytěžit maximum," hořekoval jablonecký kouč Horejš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce David Horejš během utkání 10. kola Fortuna ligy.

Článek

Na severu nástupce Petra Rady neodstartoval svou misi dobře, když na první výhru čekal až do osmého kola. Pak sice třikrát po sobě zvítězil, jenže teď dvakrát padl. A navíc v týdnu ostudně vypadl s druholigovým soupeřem. Majitel klubu Miroslav Pelta spokojený není. Pociťuje jablonecký kouč zvyšující se tlak?

„Samozřejmě asi ano. V jednu chvíli jsme to už i zažili a pak jsme třikrát po sobě vyhráli. Tlak tady samozřejmě je a uvidí se, co bude. Snažím se od toho oprostit. Věděli jsme, že pohár je průšvih, který bolí, ale snažili jsme se soustředit na to, co můžeme ovlivnit, a to byl tým, aby byl co nejlépe připravený na další zápas. Musíme se znovu zvednout," burcoval jablonecký trenér.

Severočeši neskórovali již ve třetím soutěžním zápase v řadě a na vstřelený gól čekají dlouhých 303 minut. „Hráli jsme velice slušně, ale ve vápně jsme se nedokázali prosadit tak, abychom mohli uspět, kdežto Plzni de facto stačily dvě situace, aby zápas rozhodla. Šlo přitom o situace, na které jsme se připravovali, protože jsme věděli, že Plzeň je velice silná ze standardních situací," zhodnotil duel, který svými dvěma góly rozhodl Chorý.

„Předtím jsme přitom dávali branky, proto jsme zápasy zvládli. Tentokrát nám Plzeň ukázala, co nám ještě chybí. Minulé kolo s Pardubicemi jsme měli územní převahu, byli jsme jednoznačně lepší, ale gól tam nedokopli. Kdežto Chorý to propálí. Rozhoduje se ve vápně a tam nejsme tak kvalitní a důrazní, abychom zápas překlopili na naši stranu. Myslím však, že herně mužstvo udělalo nějaký pokrok a prošlo nějakým procesem. Bohužel se od nás odklonilo štěstí. Také nás trápí, že nám vypadlo spoustu hráčů dopředu," připomněl Horejš absenci zraněného Malínského či Pleštila.

„Musíme makat a pracovat dál. Začátek ligy nám utekl a problémy, které jsme měli, nás teď ženou, tlačíme to před sebou. Musíme udělat vše, abychom se zvedli. Zápasů je do konce ještě spousta a tabulka je vyrovnaná, jedno vítězství vás může posunout úplně někam jinam. Určitě není čas na paniku. Od toho jsme tady, abychom to zvládli, hráče co nejlépe připravili a společně se dostali zase na nějakou vítěznou vlnu," uzavřel Horejš. Za týden ho čeká prestižní Podještědské derby na hřišti Liberce.

Reklama