Hlavní obsah

Nespal, nevěděl kudy kam a trpěl psychicky. Potřeboval jsem odpočinek, říká vracející se hvězda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vychytal tři mistrovské tituly v řadě, zazářil na půdě Barcelony v Lize mistrů i při dalších velkých bitvách v Evropě. Ovšem podzimní část probíhající fotbalové sezony v podání brankáře Slavie Ondřeje Koláře nebyla příliš vydařená. Však také sedmadvacetiletý gólman přišel o pozici jedničky úřadujících šampionů. Na soustředění v Portugalsku chce vybojovat svoji pozici zpět.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář

Článek

„Měsíc a půl jsem nespadl na zem, takže trpím. Bolí mě záda, jak pořád padám. Je to těžké, ale snad budu brzy v pohodě," doufá Kolář, který poslední soutěžní utkání absolvoval 24. října v Českých Budějovicích.

Pak jeho pozici zaujal Aleš Mandous, který vychytal sedm nul. „Byl fantastický. Je to super kluk i parťák. Musím teď tvrdě pracovat a zkusit odčinit nepovedený podzim," plánuje Kolář.

Na poklesu výkonnosti se dramaticky podepsaly zdravotní problémy. „Ale už jsem absolutně v pořádku. Nic mě nebolí, pokud pochopitelně pominu následky aktuální dřiny tady v Algarve," popisuje pro slavia.cz z přípravného kempu.

Během tréninkových jednotek Kolář nepoužívá masku, která chrání jeho obličej po děsivém zranění ze souboje na půdě Glasgow Rangers. „Mám ji s sebou, ale zatím jsem si říkal, že většinu času trénujeme jako gólmani sami a tam nějaký náraz nebo kontakt s hráčem nehrozí. Takže chodím bez ní. Až budu s hráči, tak si ji vezmu, protože mě to víc uklidňuje a mám s ní větší sebevědomí. Už jsem si zvykl. Není důvod, proč ji sundávat," vysvětluje Kolář.

Nijak neskrývá, že úvod podzimu pro něj byl nejtěžším obdobím od přestupu do Slavie. „Nezačal jsem dobře. Zbytečná klička v Teplicích a inkasovaná branka při našem vysokém vítězství nic neřešila. Pak přišel smolný okamžik na hřišti Ferencvárose. Ani nevím, jestli to nazývat chybou. Budu si to pamatovat navždy. Balon mi přeskočil nohu a byl z toho gól. A vše vyvrcholilo v Karviné, kdy jsem těsně před třetí trefou domácích dostal ránu do žeber. Děsně to bolelo, já nemohl zvednout ruce. A záhy přišel centr, pro který jsem si prostě nemohl jít. Bohužel jsme z něj inkasovali," rekapituluje nejkritičtější okamžiky Kolář.

Vyšetření následně odhalilo zlomené žebro. „Pak se vše vezlo. Vracela se stará zranění, měl jsem problém se zády. Vybral jsem si všechno špatné. Musím makat, abych vše odčinil," říká Kolář, který se během podzim do branky vrátil na tři utkání, ovšem záhy zase přepustil místo Mandousovi.

„Pro mě byla úleva, jak chytal. Nemusel jsem pospíchat zpět a mohl si odpočinout, protože jsem neprožíval nejlepší období a trápilo mě to. Nespal jsem a věděl, že se mi nedaří. Nevěděl jsem, kudy kam," přiznává Kolář.

„Musel jsem se dát dohromady hlavně psychicky. Čtyři sezony jsem chytal prakticky každý zápas. Třeba jsem přes týden kvůli zranění netrénoval, ale do zápasu jsem šel vždy. A teď jsem si odpočinul. Dokonce více, než jsem chtěl," směje se Kolář.

Reklama

Související témata: