Hlavní obsah

Netradiční případ. Votroci zaplatí pokutu za návštěvu u rozhodčích v přenosovém voze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalový tribunál řešil netradiční případ. Sportovní ředitel Hradce Králové Jiří Sabou se v ligovém duelu s Plzní vypravil za rozhodčími až do přenosového vozu. Disciplinární komise potrestala Votroky za porušení povinností pořadatele (nezamezení vstupu neoprávněným osobám do prostor vyhrazených družstvům nebo delegovaným osobám) pokutou 50 tisíc korun. Sabou navíc zaplatí 15 tisíc a generální manažer klubu Richard Jukl 10 tisíc korun.

Foto: www.fchk.cz

Richard Jukl (vlevo) se sportovním manažerem Hradce Jiřím Sabou.

Článek

Nejen červené karty, také prohřešky funkcionářů zaměstnávají fotbalovou disciplinárku.

Případ Jiřího Saboua je vskutku průkopnický. Během vypjatého duelu s Plzní (1:2) se sportovní ředitel Hradce Králové vydal za videorozhodčími do přenosovoého vozu.

„Považujeme jakoukoliv nedovolenou interakci mezi funkcionáři klubu a rozhodčími v průběhu utkání za nepřijatelnou, a to včetně přenosového vozu VAR. Ze strany pořádajícího klubu je třeba zabránit bezprostřednímu kontaktu představitelů klubů s delegovanými osobami. V takových případech se potom jedná za disciplinární přečin, který komise pokládá za závažný," zdůrazňuje předseda komise Richard Baček.

Postoupí fotbalisté Slavie do skupiny Konfereční ligy? Diskuze z pořadu Přímák s Martinem Vozábalem.Video: Sport.cz

Votroci tak zaplatí pokutu za porušení povinností pořadatele, Sabou a jeho kolega Richard Jukl pak za nesportovní chování, konrétně pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování na adresu rozhodčích.

Východočeši požadovali penaltu za souboj Sýkory s Rynešem. Situace z přelomu 28. a 29. minuty vzbudila velké vášně. Nejprve v hostujícím pokutovém území padl k zemi Ryneš a vehementně žádal penaltu. Rozhodčí Tomáš Klíma ale nechal hru pokračovat a po následném protiútoku udělil červenou kartu královéhradeckému Vojtěchu Smržovi, který v roli posledního hráče fauloval unikajícího Tomáše Chorého.

Podle komise rozhodčích FAČR ovšem sudí Hradec Králové nepoškodil. Je přesvědčena, že Klíma správně nenařídil penaltu po souboji domácího Ryneše se Sýkorou, neboť záložník Votroků nejprve fauloval hostujícího středopolaře.

Od nové sezony platí přísnější pravidla pro přístup do prostoru hřiště. Členové vedení klubů a další osoby bez povolení pro vstup musejí odejít nejpozději 10 minut před výkopem a vrátit se mohou až pět minut po závěrečném hvizdu. LFA úpravou zareagovala na nevhodné chování některých funkcionářů.

Královéhradecké vedení pravidla porušilo a dostalo se do kontaktu s rozhodčími o poločase.

Zlínský Didiba si za vyloučení nezahraje ve třech, pardubický Hranáč pak v jednom utkání. Kluby pak tradičně platí pokuty za chování svých fanoušků. Zlín 60 tisíc, ostravský Baník 55 tisíc, Sparta a Zbrojovka Brno 30 tisíc a Olomouc 20 tisíc korun. Po derby B-týmů mezi Slavií a Spartou v druhé lize uložila komise Letenským trest ve výši 20 tisíc korun, klubu z Edenu pak 15 tisíc.

Reklama

Související témata: