Hlavní obsah

Nita září v rumunské reprezentaci, za Spartu však nechytá. Rozhodl jeden zápas, nebo výrok v médiích?

Na pozici brankářské jedničky ve fotbalové Spartě se v tomto ročníku vystřídali hned tři muži, tím prvním byl 34letý rumunský reprezentant Florin Nita. „Byl prezentován jako jasná jednička, podával výborné výkony, na základě jednoho zápasu byl ale odstaven,“ komentuje Radek Šilhan v pořadu Přímák na Sport.cz změnu v sestavě Letenských. Naráží na listopadový duel na Slovácku, kde Sparta prohrála 0:4.

Florin Nita stále mimo sestavu. Situaci rumunského brankáře rozebíráme v pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

„Myslím, že nedostal ani jeden gól po jeho chybě. Ano, nic v tom utkání nechytil, ale tím, že byl odstaven, se to vlastně celé hodilo na něj," myslí si moderátor fotbalových pořadů na Sport.cz.

Následně dostával prostor Dominik Holec. Slovenský brankář vstupoval jako člen základní sestavy i do jarní části, než jej v polovině března pro utkání s Pardubicemi nahradil Milan Heča, který byl jedničkou i v následujících utkáních.

Florin Nita se za tu dobu do brány nedostal, většinou se dokonce nepodíval ani na lavičku náhradníků. Během jara byl připraven naskoučit jen do dvou střetnutí v lize a jednoho v poháru. Ve Spartě by jeho stávající smlouva měla platit ještě na rok.

Stanislav Levý rozebírá přestupové strategie Sparty. Úryvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Útěchou pro něj zůstává, že na něj sází rumunská reprezentace, za niž po zimní přestávce odehrál přátelská klání proti Řecku a Izraeli. „Chytá jako jednička v rumunském národním týmu. Podává fantastické výkony, třeba proti Němcům byl neuvěřitelný," upozorňuje Šilhan.

Nita se ve své vlasti nadále těší velmi dobré pověsti, v prosinci dokonce převzal cenu pro nejlepšího rumunského fotbalistu roku. Tou dobou však také proniklo do českých médií jeho vyjádření pro rumunskou rozhlasovou stanici. Pochopitelně dal najeho nespokojenost s tím, že vypadl ze sestavy. Pojmenoval i důvody, za jeden z nich označil třeba to, že není Čech.  „Určitě mu nepomohl nějaký ten komentář..." zmiňuje trenér Stanislav Levý v Přímáku.

Kdo nahradí ve Spartě Adama Hložka? Diskuse z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

Konkrétně však jde o tento výrok: „Florin Nita říká, že už se ve Spartě Praha necítí být respektován a je připraven v lednu zvážit své možnosti, pokud mu trenér Vrba nedá šanci hrát," prozradil na Twitteru uznávaný rumunský novinář Emanuel Rosu.

Nita v klubu zůstal, na jaře však dál během soutěžních utkání vysedává na tribuně. „Myslím, že tohle si určitě Nita s trenérem Pavlem Vrbou vydiskutovali, takže věřím tomu, že už by neměl být problém," spekuloval Levý, že za absencí Rumuna v sestavě Sparty musí být něco jiného.

PŘÍMÁK se Stanislavem Levým.Video: Sport.cz

Více o situaci Florina Nity ve Spartě najdete ve videu z pořadu Přímák na Sport.cz.

Reklama

Související témata: