Hlavní obsah

Nová doba? Vlna vstřícnosti? Slavia uklízí. A Tvrdík dokonce chválí výzvu z Letné

Maličkost. Ale potěší. Alespoň tedy fotbalové fanoušky. A radost z ní zjevně má i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík i přesto, že návrh přichází z půdy odvěkého rivala - z Letné. Že by nová doba? Vlna vstřícnosti a laskavosti na fotbale?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaroslav Tvrdík v kotli s fanoušky Slavie Praha během utkání v Pardubicích.

Článek

„Na jaro s malou velkou změnou v sektoru hostů!" vyzývá twitterový účet sparťanských fandů k následování toho, co už mají na Letné:

Stupínek, odkud hlavní vyvolávač, support leader může bezpečně bez ohrožení zdraví řídit fandění´.

Letenští novinku zřídili už od podzimu. „Cílem je mít stupínek pro spíkry na všech stadionech," velí směrem k ostatním účastníkům první ligy.

„Skvělý návrh," připojil se na sítích Tvrdík, který na sebe upozornil i minulý týden v souvislosti s utkáním červenobílých na nově otevřeném stadionu v Pardubicích.

Kritizoval tamní klec pro fanoušky hostů a v širším kontextu volal po atmosféře zjemnění poměrů a větší vstřícnosti a snad i laskavosti v hledištích. Sám si pak šel v sobotním utkání stoupnout a fandit do sektoru pro hosty.

Po vzoru Japonců z nedávného MS udělali slávisté v Pardubicích další vstřícný krok. Do igelitových pytlů naházeli odpadky, snažili se zanechat po sobě pořádek - na tribuně i v šatně.

„Sympatické město, útulný stadion, skvělý výkon domácího týmu. Škoda té klece. A než nám zhasli, uklidili jsme po sobě, co šlo. Těšíme se příště," shrnul sobotní výjezd šéf Slavie na sítích.

Reklama