Hlavní obsah

Novinky v Boleslavi: Jawo už sledoval v akci nové spoluhráče. Poperou se o Pecha pražská S?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zemětřesení nečekejte, ale úplný klid taky ne. Ve fotbalové Mladé Boleslavi se každé přestupové období něco děje. Platí to i nyní, kdy sotva začala více než dvouměsíční zimní pauza. Středočeský klub vítá útočníka Lamina Jawa, jenž přichází po konci smlouvy ve Zlíně, na zkoušku dorazil záložník z lotyšské ligy. A co bude s dvacetiletým krajním univerzálem Davidem Pechem, který kvalitními výkony během podzimu přilákal pozornost nejmovitějších českých klubů?

Foto: FK Mladá Boleslav

Fotbalista David Pech z Mladé Boleslavi.

Článek

Stál u klandru a sledoval, jak jeho noví spoluhráči v úvodu zimní Tipsport ligy porazili 5:2 Hradec Králové. Gambijský fotbalový útočník Lamin Jawo už je v Mladé Boleslavi a začíná se připravovat na novou etapu v kariéře. Ve Zlíně má smlouvu do konce roku. „Všechno jsme se Zlínem dohodli, nyní je tu na zkoušce a od prvního ledna s námi začne oficiálně fungovat," říká pro Sport.cz generální ředitel Boleslavi David Trunda.

Sedmadvacetiletý forvard vstřelil na podzim tři ligové branky a byl nejlepším střelcem trápících se Ševců. „Bavili jsme se o něm na sportovní radě celý podzim. Je šikovný, má potenciál a chce se rozvíjet. Věděli jsme, že hledá angažmá. Viděli jsme jeho fotbalové kvality, po rozhovorech s ním nás přesvědčil i charakterem. Asi jsme nebyli jeho první volbou, ale když jsme mu nastínili, jak si představujeme jeho další rozvoj, jakou by tu měl roli, zaujalo ho to. Věříme, že nám na jaře pomůže," doufá Trunda.

Středočeši pokukují i po hráčích na jiné pozice. „Stoper, střední záložník, krajní bek, případně ještě útočník," vypočítává boleslavský ředitel. Zdůrazňuje ale také, že nejdřív se v klubu dívají do své akademie, z níž se do áčka snaží vytahovat talentované mládence.

Foto: FK Mladá Boleslav

Generální ředitel FK Mladá Boleslav David Trunda.

Příkladem, jak má vše ideálně fungovat, je David Pech. Dvacetiletý pravý bek nebo záložník nastupoval na podzim pravidelně a držel si slušnou výkonnost. Zařadil se mezi důležité borce party trenéra Pavla Hoftycha, zalíbil se bohatším a ambicióznějším klubům. Boleslav jedná se Slavií, podle informací Sport.cz se do hry o Pecha začíná vkládat i Sparta.

„Probíhají nějaká jednání, během posledních čtrnácti dnů se zintenzivnila. Je však ještě brzo na to, abychom řekli, jestli odejde, nebo zůstane," tvrdí Trunda. Sám dobře z posledních přestupových období ví, jak důležité je nastavení v hlavě samotného hráče, které se může rychle měnit. „David ten zájem asi vnímá, ale věřím, že momentálně je nastavený tak, že tu bude pokračovat. Chceme, aby zůstal. Ovšem uvidíme, jak se situace vyvine," dodává člen nejužšího vedení boleslavského klubu.

V pátek Středočeši poprvé otestovali proti Hradci Králové nigerijského záložníka Deleho Israela, jednadvacetiletý hráč přišel na zkoušku z lotyšského klubu Daugavpils. Zaujal dobrým pohybem a lehkostí.

Reklama