Hlavní obsah

Obránce Šural v Brně prodloužil smlouvu

Fotbalový obránce Jakub Šural prodloužil smlouvu se Zbrojovkou Brno do léta 2025. Prvoligový nováček o podpisu svého odchovance a služebně nejstaršího hráče informoval na webových stránkách.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zleva Jakub Šural z Brna a Libor Kozák ze Zlína v souboji.

Článek

Šestadvacetiletý Šural patří k oporám brněnského týmu, za který v této sezoně odehrál 21 ligových utkání a vstřelil jeden gól. Chyběl pouze dvakrát kvůli karetním trestům. Stoper či krajní bek má v nejvyšší soutěži na kontě 72 zápasů a dvě branky.

"V Brně jsem spokojený a jsem tu doma, takže rozhodování netrvalo dlouho. Objevily se i nějaké další možnosti, ale ve Zbrojovce jsem si za ty roky vybudoval nějakou pozici na hřišti i v kabině a jsem rád, že jsme se takto rychle dokázali domluvit," řekl Šural.

"Kuba si prošel ve Zbrojovce všemi kategoriemi od mládeže až po áčko. Něco už má odkopáno, kabina si ho zvolila jako jednoho z kapitánů, což také svědčí o tom, jakou pozici má. Je to pro nás důležitý hráč na hřišti i mimo něj. Je dobře, když takoví hráči v klubu zůstávají a neodcházejí jinam," uvedl trenér devátého mužstva tabulky Richard Dostálek.

Reklama