Hlavní obsah

Odstranění plotů v kotli? Sparta začíná konat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma, které rezonuje mezi fanoušky fotbalové Sparty, se rozhýbalo. Kotel Letenských za jednou z branek je ohraničen z obou stran plotem, skalní příznivci se nad tím dlouhodobě podivují. Vedení klubu nyní informovalo, že pracuje na tom, aby bariéry odstranilo. „Klub vnímá rostoucí poptávku po odstranění plotů, které oddělují tzv. kotel na jižní tribuně od ostatních sektorů. Vedení ACS si uvědomuje, že tento krok může vést k dalšímu zlepšení atmosféry a propojení mezi jednotlivými skupinami fanoušků,“ píše Sparta ve středečním prohlášení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Sparty.

Článek

Tahle operace však nepůjde lusknutím prstu, nějaký čas celý proces ještě potrvá. Důvod? „Nejedná se totiž pouze o fyzickou demontáž bariéry, ale například propočítání kapacit jednotlivých vchodů či úpravu bezpečnostních opatření (únikové východy, protipožární opatření, celková průchodnost stadionu, úprava kamerových systémů a další)," vypočítávají Letenští.

„Důležitou součástí příprav bude také komunikace mezi jednotlivými skupinami fanoušků. K finálnímu rozhodnutí o demontáži bariéry mezi kotlem a protilehlou tribunou by po vyhodnocení výše zmíněných vstupních dat mohlo dojít ještě v průběhu léta 2023, o čemž budeme fanoušky informovat," zmiňuje mistr ligy, který se řídí heslem, že chce bariéry mezi fanoušky bořit, nikoliv budovat.

Natěšení fandů Sparty je před novou sezonou stejně velké jako v závěru té uplynulé. Euforie vytrvává, rychle bylo prodáno všech devět tisíc permanentních vstupenek, což je pro klub z Letné maximální kvóta.

Sparta chce pracovat i s příznivci, již mají zákaz vstupu na stadion. Nabízí jim účast v jakémsi ozdravném programu, podmínkou je zaplacení smluvní pokuty. „V případě kladného vyřízení žádosti a následného zařazení do programu absolvuje fanoušek se zákazem vstupu vzdělávací část, pracovně/dobrovolnickou činnost, součástí bude také individuální prevence," popisuje tuto možnost Sparta.

Reklama

  2 : 4 Slovácko - Sparta 2 : 4 dohráno
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.