Hlavní obsah

Olomoucký fotbalista Kaščák má nakročeno do Baku

OLOMOUC

Kapitán olomouckých fotbalistů Marek Kaščák má namířeno do Něftči Baku. Sedmadvacetiletý defenzivní záložník za čtvrtým celkem ázerbájdžánské ligy odletěl na soustředění do Turecka, kde by měl klubu podepsat půlroční smlouvu.

Článek

Kaščák za týmem neletí na zkoušku. Podle sportovního ředitele Sigmy Jiřího Kubíčka by měl na místě doladit návrh smlouvy. "Nějaké podmínky mu přes manažera určitě nabídli. Hráč má od nás svolení k odchodu, záleží v podstatě jen na něm, jestli dostane nabídku, která ho uspokojí," řekl ČTK sportovní ředitel Sigmy Jiří Kubíček.

Pracovitému středopolaři za rok v Olomouci skončí kontrakt. Pokud by měl do Baku zamířit na hostování, klub by ho proto nepustil na více než půl sezóny. "Vzhledem k tomu, že nemáme ještě žádné informace o tom, že by se tam dohodl, s Baku jsme podmínky ještě neupřesňovali," podotkl Kubíček.

Kaščák na prvoligové scéně působí od léta roku 2006, kdy si ho Sigma vytáhla do mužstva z tehdy druholigového HFK Olomouc. Mezitím v nejvyšší soutěži odehrál 80 zápasů a v posledních měsících se stal oporou mužstva trenéra Zdeňka Psotky. S Hanáky si zahrál i Pohár UEFA.

Sigma dala svému kapitánovi na jednání se zájemcem týden. Hned na počátku došlo ke zdržení tím, že letiště v Istanbulu ochromila sněhová kalamita a Kaščák v sobotu nemohl odletět. "Druhého letíme na soustředění do Turecka i my. Kdyby mu to nevyšlo, v podstatě se tam může připojit k nám. Kvůli dvěma dnům nemá cenu, aby se vracel," uvedl Kubíček.

Reklama