Hlavní obsah

Opora míří do Slavie, Sigma i tak myslí na pohárovou Evropu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvoudenními kondičními testy zahájili ve čtvrtek zimní přípravu fotbalisté Olomouce. Kouči Václavu Jílkovi se hlásilo celkem 23 hráčů. Dnes již mezi nimi nebyl obránce Ondřej Zmrzlý, jenž dostal povolení jednat o přestupu do pražské Slavie. Chyběl i zkušený středopolař Jan Navrátil, který si léčí zraněné koleno. Příprava směřuje k tomu, aby se Hanáci udrželi v elitní šestce a případně vybojovali umístění zaručující účast v pohárové Evropě.

Foto: Petr Marek, Sport.cz

Sigma zahájila přípravu kondičními testy, nechyběl na nich ani obránce Juraj Chvátal.

Článek

„O Ondru Zmrzlého zřejmě přijdeme, byť hotové to ještě není. Je však už ve finální fázi jednání se Slavií. Odpoledne možná budeme chytřejší,“ připustil v pátek odchod opory Jílek.

Sigma podle něj již řeší s klubem z Edenu případnou hráčskou kompenzaci. Nejčastěji se skloňuje jméno gambijského útočníka Ebrimy Singhateha, který nastřílel na podzim osm gólů za druholigovou Vlašim, kde dosud hostoval.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Ondřej Zmrzlý ze Sigmy Olomouc

„Je variabilní. Může hrát z křídla i na hrotu. A samozřejmě je i efektivní. Nejen počtem gólů, co vstřelil, ale také množstvím šancí, do nichž se dostával. Je velmi schopný i v situacích jeden na jednoho. S ohledem na to, že nám vypadl Honza Navrátil a plnohodnotně ještě není připraven Tonda Růsek, by nám mohl pomoci,“ míní Jílek.

Na levý kraj místo Zmrzlého má Jiřího Slámu. Zvýšit konkurenci by tam však mohl i prostějovský Jakub Elbel. „Jeho případný příchod řešíme,“ potvrdil olomoucký kormidelník.

Přijít by mohl i o asistenta Milana Kerbra. Podle informací Sportu.cz je totiž jedním z adeptů na uvolněný post asistenta ve Slavii po Jaroslavu Köstlovi, který bude pomáhat u reprezentačního áčka Ivanu Haškovi. „Zatím je s námi. Počítáme s ním. Pokud ho však Slavia osloví, není co řešit. Pro něj je to obrovská příležitost. Pro nás ale naopak komplikace. Potřebujeme člověka jako Milan, který si s námi sedne i lidsky a napojí se na kabinu. Bavíme se o tom, ale uvidíme,“ říká Jílek.

Foto: Petr Marek, Sport.cz

Jan Fortelný, Antonín Růsek a František Matys čekají na kondiční testy.

Příprava bude pro jeho svěřence letos netradiční. Už v pondělí odlétají na Maltu. Čeká je tam mj. Tipsport cup. Utkají se na něm postupně se slovenskou Trnavou, Hradcem Králové a rakouskou Austrií Vídeň. Na přelomu ledna a února je čeká druhé soustředění v Turecku. „Tam už to bude ryze herní. Prezentovat by se tam měla hlavně základní sestava. Na Maltě to bude jiné. První týden a hned tři zápasy. Budeme to muset rozložit tak, abychom se dostatečně věnovali i kondici. Uvidíme, co to přinese,“ podotkl Jílek.

Cíle pro jaro Sigma nemění. „Vše směřujeme k tomu, abychom zůstali v první šestce. To je základ. Motivací pochopitelně ale je posun alespoň o jednu příčku výš. To by nám zaručovalo účast v pohárové Evropě a ta je lákavá,“ přiznal.

Aby se to podařilo, musí podle něj jeho svěřenci především stabilizovat výkonnost. „Měli jsme vždy jeden, dva výborné zápasy a pak několik nevýrazných. A musíme zlepšit i produktivitu. Hlavně v posledních duelech na podzim jsme to neměli a kvůli tomu jsme nebyli bodově úspěšní. Třeba naposledy s Plzní. Herně jsme obstáli, ale soupeř na rozdíl od nás byl efektivní a nás to stálo body,“ má jasno Jílek.

Reklama

  5 : 0 Slavia - Ostrava 5 : 0 dohráno
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
  Plzeň - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
  Teplice - Liberec dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  Hradec Králové - Olomouc dnes 15 : 00
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  Slovácko - Sparta dnes 18 : 00
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články