Hlavní obsah

Ostuda. Vyžrali jsme si to až do dna, ulevil si po výprasku s Plzní kapitán Ševců Simerský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo na něm znát obrovské rozčarování. Kapitán zlínských fotbalistů Dominik Simerský těžce skousával potupný domácí debakl 1:7 od rozjeté Plzně. Před víkendovým ligovým kolem se ještě Ševci o poslední místo dělili s Jabloncem, avšak nyní se už na úplném chvostu tabulky nejvyšší soutěže osamostatnili.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Dominik Simerský (vpravo) v souboji s plzeňským útočníkem Tomášem Chorým.

Článek

„Výsledek je fakt ostudný,“ ulevil si Simerský po totálně zpackaném duelu. Přitom jeho tým vstoupil do zápasu s favoritem slušně. Po úvodním hvizdu se nastěhoval na soupeřovu polovinu a hned zahrával dva rohy. Navíc si vytvořil i velkou šanci. Cedidla pálil nebezpečně hlavou, a brankář Viktorie Staněk vytěsnil jen s velkou námahou míč do autu.

„Místo, abychom hned zkraje vedli, skórovali vzápětí Plzeňští,“ posteskl si Simerský. A ke všemu viděl defenzivní záložník Zlína Černín už v sedmé minutě červenou kartu. „Vyloučení přišlo strašně brzy,“ hlesl.

Oslabeným Ševcům se poté nedařilo zastavit plzeňský brankostroj. „I když jsme byli skoro celý zápas v deseti, nemůžeme sedmkrát inkasovat. To je prostě hrozně špatně,“ láteřil Simerský. „Obrana ani záloha nám nefungovaly. Vůbec jsme nedohrávali druhé balony. Až na jeden byly všechny góly skoro stejné. Padly po střelách okolo šestnáctky či po následných dorážkách,“ štvalo ho.

Jen po Vukadinovičově snížení na 1:2 ve 24. minutě se zdálo, že by se mohli zlínští fotbalisté nadechnout. Avšak jen chvíli. „Bohužel jsme z protiútoku dostali třetí branku a těsně před pauzou čtvrtou, čímž bylo vlastně po zápase. Vyžrali jsme si to až do dna,“ měl Simerský jasno.

To, že Ševci výpraskem 1:7 s Plzní vyrovnali nejvyšší porážku v historii samostatné české ligy z roku 2007 na Slavii, se dozvěděl až po utkání. „Ani se tomu nedivím,“ okomentoval to trochu rezignovaně.

Simerský tušil, že oklepat se po tak nevydařeném duelu nebude pro jeho mužstvo snadné. „Rozhodně ale ničemu nepomůžeme, pokud budeme celý týden plakat. Musíme se z vysoké prohry rychle vzpamatovat. V sobotu nás čeká další ligový zápas v Ostravě. Co nejlíp se na něj připravíme a uděláme všechno pro to, abychom sedmičku s Plzní proti Baníku odčinili,“ předsevzal si.

  0 : 0 Jablonec - Pardubice 0 : 0 24. min Živě
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 0 Bohemians - Karviná 1 : 0 20. min Živě
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  0 : 0 Zlín - Č. Budějovice 0 : 0 22. min Živě
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.