Hlavní obsah

Ousou si dal vlastní gól, potřetí byl smolařem derby. Spoluhráči se ho zastali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že vyhrocená fotbalová derby proti Spartě mu úplně nesedí. Švédský stoper Slavie Aiham Ousou byl v třaskavém střetu odvěkých rivalů opět za smolaře. Už potřetí. V řeži o první místo na Letné selhal ve čtvrté minutě nastavení, když sešívaní drželi vedení 3:2. Casper Höjer posílal míč před bránu a Ousou si srazil balon do vlastní sítě. 3:3, konec. Sparta se udržela na prvním místě v tabulce fotbalové ligy před Slavií o dva body.

Spoluhráči se zastali Aihama Ousoua. Stojíme za ním, určitě mu to nikdo nebude vyčítat, říká Ivan SchranzVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Brankář červenobílých Ondřej Kolář ihned po nešťastném momentu Ousoua objal a povzbuzoval ho. Stejně tak ho konejšili další. Švédský obránce byl na dně.

„Každý hráč by byl zklamaný, nešťastný, smutný. Pár dní ho to asi bude štvát. Máme ho neskutečně rádi, do každého tréninku i zápasu dá srdce. Stojíme za ním. Je jeden z nás, je úžasným člověkem, úžasným fotbalistou. Nikdo mu nebude zazlívat, že si dal nešťastný vlastní gól. Hrál skvělý zápas. Na konci se stalo to, co se stalo. To je prostě fotbal, kolektivní sport. Bojujeme jeden za druhého, jdeme dál," zastal se spoluhráče slávistický univerzál Ivan Schranz.

„Gól na 3:3 nás mrzí. Dalo se to ubránit. Zkratem jsme si nechali vyrovnat utkání," glosoval branku Sparty z 94. minuty trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Nebyl to jediný špatný moment Ousoua v sobotním utkání na Letné. Při dvoubrankovém vedení špatně vystoupil na půlce hřiště, sparťané rychle zakombinovali a Lukáš Haraslín se řítil na slávistickou bránu. Faulem ho zastavili až Lukáš Masopust a Igoh Ogbu. Domácí kopali penaltu, z níž snížil Ladislav Krejčí.

Ousou nemá ani na některá předchozí derby dobré vzpomínky. Ve svém prvním v minulé sezoně byl po dvou zbytečných žlutých kartách vyloučen. Nezvládl ani před rokem pohárový duel, kdy šíleně chyboval a trenéři ho předčasně střídali. Celkově má proti Spartě bilance dvou výher, tří porážek a nyní i jedné remízy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.