Hlavní obsah

Pardubice mají nového generálního sponzora a prahnou ještě po dvou posilách

Pardubice

Druhá sezona bývá pro nováčka těžší. Nepsané pravidlo, které se pokusí fotbalisté Pardubic vyvrátit. Do nadcházející ligové sezony sice Východočeši vstupují bez tří opor, ale s vyšším rozpočtem a novým generálním sponzorem společností ČPP Servis.

Foto: Jan Švanda, Právo

Předseda Sboru jednatelů ČPP Servis David Krňávek a kapitán fotbalistů Pardubic Jan Jeřábek (vlevo) s novým dresem pro novou sezonu.

Článek

„Bylo to vyústění dlouholeté spolupráce. Jsme nesmírně rádi, že se nám obratem povedlo nahradit generálního partnera," liboval si předseda představenstva klubu Vladimír Pitter na středeční tiskové konferenci s tím, že rozpočet pro novou sezonu se blíží k 70 milionům korun.

„Neroztáčíme žádnou finanční spirálu, ale rozpočet jde nahoru. Co je příjemné, že partneři nám všichni zachovali přízeň. Někteří zvýšili finanční plnění," hřeje Pittera.

Foto: FK Pardubice

Záložník Michal Beran (vlevo), jedna z nových posil Pardubic.

Tým se musí vypořádat se ztrátou loňských lídrů. Hlavatému stejně jako Pfeiferovi vypršelo hostování z Plzně, Ewertonovi z Mladé Boleslavi a do Jablonce zamířil Surzyn. Kádr naopak doplnili mladíci ze Slavie. Záložníci Červ, Beran a brankář Markovič. Trénink od tréninku se zlepšuje obránce Halász, který se tlačí do základní sestavy. Na hostování přišli Dufek s Lupačem, na přestup pak brazilský středopolař Ramos Junior.

„Řešíme ještě posílení na hrot a univerzálního obránce, jako byl Surzyn," řekl sportovní ředitel Pardubic Vít Zavřel. Pardubičtí vyběhnou k domácím bitvám opět ve svém azylu v Ďolíčku. Na úvodní proti Karviné, který je na programu v sobotu od 16 hodin, může do ochozů dorazit až 3400 diváků.

Reklama

Související témata: