Hlavní obsah

Pardubický brankář Boháč má přetržený vaz, sezona mu skončila

Pardubice

Pardubičtí fotbalisté se ve zbytku sezony budou muset obejít bez brankářské jedničky Marka Boháče. Jeden ze strůjců povedených výsledků ligového nováčka si v sobotním utkání v Opavě (0:1) přetrhl zkřížený vaz v koleně a nejspíš ho čeká operace. Informoval o tom server isport.cz.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zraněný brankář Pardubic Marek Boháč.

Článek

Boháč se zranil po necelé půlhodině hry při zákroku proti samostatnému úniku Tomáše Čvančary. Hřiště opustil na nosítkách a místo v brance přepustil debutantovi Jiřímu Letáčkovi.

"Vyšetření bohužel ukázala, že má přetržený křížový vaz pravého kolene," řekl sportovní ředitel klubu Vít Zavřel. Dvaatřicetiletý Boháč se podle něj s největší pravděpodobností bude muset podrobit operaci. "Stejným zraněním si již v minulosti prošel. Aktuálně ještě čekáme na vyjádření klubového ortopeda," dodal Zavřel.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

První gól Opavy z penalty. Zleva překonaný brankář Pardubic Jiří Letáček, Jan Jeřábek z Pardubic a Joss Didiba z Opavy.

Pardubickému nováčkovi i díky dosavadní neotřesitelné brankářské jedničce patří osmé místo v tabulce, byť v současnosti Východočeši zažívají horší období a z posledních čtyř zápasů tři prohráli. Boháč nastoupil do všech 22 utkání (9-4-9) a sedmkrát vychytal čisté konto. Jen tři brankáři jsou na tom v lize v této statistice lépe.

Reklama

Související témata: