Hlavní obsah

Pardubičtí Zlínu podzimní porážku neoplatili. Získali jsme zlatý bod, tvrdil přesto trenér Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K ligovému duelu do Zlína cestovali s obrovskou touhou oplatit Moravanům podzimní jednobrankovou porážku na svém hřišti. Fotbalisté Pardubic remizovali v záchranářském souboji v Baťově městě 1:1, avšak vzhledem k průběhu střetnutí byli i s jedním bodem spokojeni. I proto, že si na třináctém místě tabulky udrželi před čtrnáctými Ševci komfortní čtyřbodový náskok.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kouč Pardubic Radoslav Kováč nebyl s výkonem svého mužstva ve Zlíně v první půli spokojený.

Článek

Po prvním poločase ale Pardubičtí 0:1 prohrávali. „Neměli jsme v něm potřebnou kvalitu v defenzivě ani směrem dopředu. Zlínský brankář Dostál dobře nakopával balony do krajů hřiště a domácí nás přečíslovali,“ nebyl kouč Radoslav Kováč spokojený s výkonem svého mužstva do přestávky.

Po pauze se na to Pardubičtí snažili zareagovat. „Zlepšili jsme se, už jsme pak zdaleka nenechávali Zlíňanům tolik prostoru. A hlavně se nám záhy povedlo z penalty vyrovnat. Plichtu bereme, každý bod je dobrý,“ tvrdil.

Ten ze Zlína označil Kováč dokonce za zlatý. „Kdekdo sice říká, že tabulku nesleduje, ale sledujeme ji pochopitelně všichni,“ těšilo trenéra Pardubic, že odstup jeho celku od Zlína je nadále čtyřbodový.

Vítězství Českých Budějovic nad Libercem a plichta Karviné v Ostravě však situaci v boji o záchranu zdramatizovaly. „Uhrát si to musíme sami,“ uvědomuje si Kováč.

Vzhledem ke zlepšení po přestávce mohli Pardubičtí nakonec uhrát ve Zlíně i víc. „Jenže nám ve finální fázi scházela větší kvalita,“ posteskl si.

Podle pardubického obránce Dominika Mareše bude teď hlavním cílem východočeského týmu udržet se ve zbývajících dvou kolech základní části nejvyšší soutěže na třinácté příčce, která zaručí v nadstavbové skupině o záchranu tři domácí zápasy. „Z tohoto hlediska je pro nás remíza ve Zlíně mimořádně důležitá,“ tušil.

Fotbalisté Pardubic si třinácté místo budou moct definitivně pojistit v příštím ligovém kole, v němž budou v neděli hostit Mladou Boleslav. „Bude to ovšem chtít, abychom posílali do soupeřovy šestnáctky víc nebezpečných centrů. Jen tak si můžeme vypracovat větší množství šancí. A samozřejmě si musíme počínat důsledněji v defenzivě,“ plánoval Mareš.

Reklama