Hlavní obsah

Pařil někdo ze sparťanů jako Grealish? Možná jsme nějakého Jacka měli, culí se kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hitem internetu je v posledních dnech fotbalista Manchesteru City a vyhlášený pařmen Jack Grealish. Jeho oslavy napříč celou Evropou po triumfu v Lize mistrů a zisku slavného treblu zaznamenal snad každý fanoušek. Předváděl podobné kousky také někdo z řad českých mistrů ze Sparty?

Po oslavách se Spartou na sraz nároďáku. Zvládám to v pohodě, ale na umělku se netěším, říká Ladislav Krejčí. Video: Sport.cz

 
Článek

„Možná jsme nějakého Jacka měli, ale naštěstí ho nikdo nestihl zabrat na sociální sítě," směje se kapitán Letenských Ladislav Krejčí mladší. Sparťané slavili titul po cestě ze Slovácka, plavbou po Vltavě, na Letenské pláni a po konci sezony i společnou několikadenní cestou do Řecka.

„Máme další zážitky a vzpomínky. Ukázalo se, jaká jsme parta. Odraz toho, jak to ve Spartě vypadalo. Jsem rád, v jakém počtu jsme se sešli. Kdybychom titul vyhráli dřív, bylo by nás více, ale někdo už měl své plány, které se těžko měnily,“ popisuje Krejčí a podotýká, že oslavy na ostrově Mykonos byly společným nápadem.

Nějaké záběry či fotografie se na sociálních sítích samozřejmě objevily, veřejné vystoupení podobné tomu, jaké je od soboty vidět v podání často se potácejícího Jacka Grealishe, se buď nekonalo, nebo zůstalo utajeno.

Každá párty ale jednou končí a i Grealish se ve středu hlásil na reprezentačním srazu anglické reprezentace. Rovněž pro Krejčího a spol. nebyl návrat zpět do kolejí profesionálního fotbalisty jednoduchý. „Jsme profíci. Zvládli jsme to všichni, co jsme slavili,“ culí se kapitán Sparty.

Nadstavba Fortuna ligy skončila 27. května, reprezentační sraz před utkáním kvalifikace o EURO 2024 odstartoval 12. června. „Ne, až po srazu,“ odpovídá stručně Krejčí na dotaz, zda si stihl alespoň trochu odpočinout.

Po sobotním duelu na Faerských ostrovech čeká národní mužstvo ještě přátelské klání v Černé Hoře 20. června a následný přesun domů. Do začátku letní přípravy elitních klubů už času nebude zbývat mnoho, jestli vůbec nějaký.

Například Slavia startuje přípravu už 17. června a 25. června cestuje na první část soustředění do Rakouska. Podobně to mají i další celky. Konkrétně Krejčí se pak ke Spartě připojí 29. června. „Je to rychlé, snažím se bojovat o každý den, ale jelikož začínáme brzy a odjíždíme na soustředění, musíme nastoupit už takhle,“ vysvětluje.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.