Hlavní obsah

Na gól Polákům se dívá rád. Před cestou na souostroví Krejčí velí: Chceme napravit Moldavsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po náročné sezoně, bujarých oslavách titulu a krátké dovolené zamířil kapitán pražské Sparty Ladislav Krejčí mladší na reprezentační sraz. S národním týmem vyráží na sobotní utkání na Faerských ostrovech, kde na fotbalisty čeká mimo jiné nevyzpytatelné počasí a umělá tráva.

Po oslavách se Spartou na sraz nároďáku. Zvládám to v pohodě, ale na umělku se netěším, říká Ladislav Krejčí Video: Sport.cz

 
Článek

Češi letí napravit poslední remízové zaváhání 0:0 v Moldavsku a získat další body v kvalifikaci o EURO 2024 v Německu. Krejčí má zatím sice jen tři reprezentační starty, dá se ale očekávat, že od kouče Jaroslava Šilhavého dostane solidní minutáž. „Užívám si každou pozvánku. Reprezentace je pro každého velký cíl a jsem za šanci rád," hlásí.

Ve Spartě máte za sebou titulovou sezonu, je velkou motivací zakončit ročník pozitivně i na půdě reprezentace?

Rozhodně. Chceme, aby tečka za sezonou byla co nejvíce úspěšná. Myslím, že touha zápas zvládnout je od všech velká. Jsme si vědomi ztráty v Moldavsku a chceme ji co nejvíce napravit.

Jak jste zatím stihli soupeře nakoukat?

Viděli jsme jejich obdržené branky, zaměřili jsme se na mezery v obraně. Pak samozřejmě na standardní situace, jak na ně reagují. Ještě nás minimálně jedno video čeká, v tréninku pak budeme všechno pilovat.

Co vy osobně víte o fotbalistech Faerských ostrovů?

Viděl jsem je jen v podzimním v utkání v Olomouci, kdy naše reprezentace vyhrála 5:0. Očekávám zápas, který bude hlavně o nás. Musíme k tomu přistoupit jinak než v Moldavsku. Věřím, že vymyslíme co nejvíce produktivní plán.

Utkání bude specifické tím, že se odehraje na umělé trávě. Jaký máte k povrchu vztah?

Negativní. Můj zdravotní stav v minulosti nebyl úplně pozitivní a každý tvrdší povrch není fajn. Ale musím se s tím smířit. Na Spartě je umělka super a doufám, že na Faerech bude podobná. Jdu do všeho spíš pomaleji, abych se povrchu přizpůsobil. Brzdy jsou jiné, tělo reaguje jinak.

Připravujete se nějak na změnu počasí? Z letních teplot vás čeká skok do nějakých 12 stupňů Celsia.

Úplně jsem nad tím nepřemýšlel, musíme si s tím poradit. Doufám jen, že nebude moc foukat.

Kvalifikaci jste v březnu proti Polsku otevřel nejrychlejším gólem v historii reprezentace. Jak často na trefu vzpomínáte?

Když se chystám na zápas, pouštím si své góly. Tenhle mám velice rád, přehrávám si ho často. Krásné vzpomínky.

Vnímáte po podařené jarní části sezony, že se vaše role v reprezentaci mění?

Vezmu to spíše ze svého pohledu. Herně a psychicky se cítím super. Nad pozicí v kádru nepřemýšlím, chci podávat na klubové úrovni takové výkony, abych si vysloužil nominaci a start v národním týmu. Doufám, že budu co nejvíce prospěšný.

Souběžně se koná také kemp před Eurem do 21 let, kde máte několik spoluhráčů. Měl jste pro parťáky nějaké rady?

Ani nevím, jaké bych jim dával. Viťas (Martin Vitík) nebo Kara (Adam Karabec) turnaj zažili s námi před dvěma lety. Zkušenosti mají a věřím, že jako tým udělají co největší úspěch.

Reklama