Hlavní obsah

Plavšič s Amlásim excelovali. Kdo z nich zůstane? Chci je tu na jaře oba, má jasno Hapal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěrečnému utkání ligového podzimu proti Bohemians 1905 předcházel v Ostravě křest knižní novinky Legendy Baníku a současní nositelé modrobílého dresu slavností náladu umocnili vysokým vítězstvím 4:1. Ke třetí ligové výhře na domácím hřišti v řadě dopomohl Baníku dvěma přesnými zásahy ve druhém poločase slovenský ostrostřelec Ladislav Almási. Dva kanadské body si za další dvě gólové přihrávky obstaral nejlepší nahrávač týmu Nemanja Kuzmanovič a gól a nahrávku přidal také Srdjan Plavšič.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Autor třetí branky Baníku Ladislav Almási.

Článek

Plavšič se zasloužil také o pokutový kop, protože míč z jeho nohy ve vápně zablokoval obránce hostů Martin Dostál rukou. „Srdjan je to rozdílový hráč, dokáže udělat převahu, nachystat gól. On se fotbalem prostě baví a je to vidět," chválil srbského záložníka trenér Baníku Pavel Hapal.

Srb v Ostravě hostuje do konce aktuálního ligového ročníku ze Slavie, která si ho ale za určitých podmínek může v zimní přestávce stáhnout zpátky. „Byla by to velká komplikace. Uvidíme, jak se k tomu postaví on sám. Myslím, že se tady cítí výborně, fandové ho přijali, ale nemá to asi úplně ve svých rukou," pokračoval Hapal, který by mohl v zimě přijít nejen o Plavšiče, ale také o slovenského střelce Almásiho, po němž právě Slavia pokukuje.

„Byl jsem osobně na zápase Bohemians se Slavií a Jindra Trpišovský se mě na Almásiho ptal. Já jsem se zase ptal jeho na Plavšiče. Ale nedokážu si vůbec představit, že by došlo k nějaké směně. Nedokážu říct, který z nich by mi chyběl méně," řekl Hapal.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Hapal měl důvod ke spokojenosti

„Ale je to věc klubů. Jde o nabídku, která nemusí přijít jen ze Slavie. Laco kvalitu opakovaně potvrzuje a dává góly. Bylo by těžké rozhodování, kdybych si měl vybrat. Chtěl bych udržet oba," zdůraznil.

Zda v Baníku bude hrát i na jaře netuší ani 26letý Plavšič. „Nemám zatím žádné informace. Uvidíme, co se stane, nebo nestane v zimě," pokrčil rameny 166 centimetrů vysoký fotbalista, kterého fandové Baníku rychle vzali za svého. A to i přesto, že patří Slavii a hrál i ve Spartě.

Po dalším skvělém výkonu proti Bohemians jej v 85. minutě vyprovázel ze hřiště obrovský aplaus. „Slyšel jsem, že je velmi těžké si ostravské fanoušky získat a mně se to povedlo po druhém zápase. Je to skvělý pocit, děkuji jim a moc si to užívám. Myslím, že viděli, jak makám na hřišti, a to je to, co po mě chtěli. Vždy se snažím dávat do hry maximum a oni to ocenili," přemýšlel Plavšič, pro něhož mohlo být utkání proti Bohemians posledním ligovým v Baníku.

Ještě jedno ale v jeho dresu odehraje. Příští sobotu v MOL Cupu doma proti Spartě. „Myslím si, že výhra 4:1 byla dobrou pozvánkou na Spartu. Doufám, že nás přijde podpořit hodně lidí a my silného soupeře porazíme a postoupíme dál," pozval srbský záložník k poslednímu zápasu fotbalového podzimu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice