Hlavní obsah

Plavšič už trénuje s týmem. V Baníku jsem šťastný. Vypadá to, že do léta zůstanu, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O den později, než všichni ostatní hráči Baníku, zahájil společnou přípravu na jarní část Fortuna ligy srbský záložník Srdjan Plavšič. A potvrdil, že by v Ostravě měl působit i nadále. Slavia Praha, které Plavšič patří, klauzuli o možném stažení hráče z hostování prozatím nevyužila. „Podle mých informací asi zůstanu minimálně do léta. Pak se uvidí," řekl klubovému webu Plavšič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Pavelka a přiblížející Srdjan Plavšič. Ilustrační foto.

Článek

Setrvání v desátém týmu ligy nebere jako brzdu svých fotbalových ambicí. „Vůbec ne. Hodně fanoušků mi psalo, abych zůstal a já cítím se v Baníku super. Jsem spokojený, že tady mohu pokračovat, protože jsem tu šťastný," zdůraznil 27letý fotbalista, jenž na podzim v osmi zápasech vstřelil dva góly a na další dva nahrál.

„Kluci jsou tu výborní, líbí se mi v Baníku. Pro mě je důležité, že hraju, že pomáhám klubu a sobě vlastně taky. O to mi jde. Doma jsem na sobě makal, teď na to společně s klukama navážu a věřím, že se připravíme dobře," řekl Plavšič.

„Na konci podzimu jsme začali hrát slušný fotbal a vrátilo se nám to v podobě dobrých výsledků. Nyní se musíme kvalitně připravit a začít ligu tak, jak jsme podzim končili. Věřím, že budeme vyhrávat, sbírat body, a to nám pomůže se pohybovat někde nahoře v tabulce," povídal rodák ze srbského města Novy Sad.

Právě doma v Srbsku pobyl celou zimní přestávku. „Byl jsem pořád doma v Novém Sadu, protože žena je těhotná čekáme miminko. Za nějaké tři týdny se stanu otcem, což je pro mě hodně důležité a nemůžu se toho dočkat," svěřil se Plavšič.

Do Česka odcestoval krátce po Novém roce, přišel tak o české i o srbské pravoslavné vánoční svátky. „Mám to tak už pět nebo šest let, že jsem v době našich Vánoc tady v Česku. Je mi to líto, protože nejsem s rodinou, ale užijeme si je i tady," pousmál se Plavšič.

Reklama

Související témata: