Hlavní obsah

Posily žádné. Plavšič i Almási by ale měli zůstat, hlásil Hapal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez posil, zároveň ale se všemi klíčovými postavami podzimu zahájil v pondělí 2. ledna na Bazalech přípravu na jarní část Fortuna ligy ostravský Baník. Na umělce nechyběl slovenský střelec Ladislav Almási, host z Plzně Brazilec Cadu, o den později se k týmu připojí také Srdjan Plavšič.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Hapal na ilustračním snímku.

Článek

Trenérovi Pavlu Hapalovi na úvodním tréninku scházeli pouze zranění Ladislav Takács a Daniel Tetour. „U Laca (Takácse) je to na delší dobu, Tety (Tetour) měl už v závěru podzimu problém s kolenem, tak jsme mu dali větší pauzu. Věřím, že před začátkem jara se do toho dostane zpátky. Plavša (Plavšič) se k nám připojí zítřejším (úterním) tréninkem. Mé informace jsou takové, že by měl zůstat, protože Slavia na něj neuplatnila opci k návratu zpátky," oznámil fanouškům skvělou zprávu Hapal.

I 53letý trenér, jenž na podzim převzal Baník místo odvolaného Pavla Vrby, setrvání srbského záložníka vítal. „Jsem samozřejmě spokojený, protože od prvopočátku tady udělal velice dobrý dojem. Srdjan je rozdílovým hráčem a já věřím, že tomu tak bude i nadále. Že se připraví a odehraje jaro minimálně tak jako podzim," řekl Hapal.

Stejně jako s Plavšičem počítá Hapal také s útočníkem Almásim, kolem něhož kroužila Slavia Praha. „V tuto chvíli mám informace takové, že zůstane. Zatím není nic konkrétního, tudíž nyní pracujeme především na tom, abychom ho dostali do pohody a tréninkového zatížení. Byl nemocný, deset dní bral antibiotika, i proto se v závěru tréninku odpojil. Jinak jsme, až na nějaké drobnosti jako třeba u Kuzmy (Kuzmanovič), všichni zdraví," přiblížil trenér Baníku.

Žádné nové tváře, kromě mladíků Matěje Šína a Zdeňka Říhy z rezervního týmu, Hapal na úvodním tréninku nevítal. Seznamovat se tak mohl snad jen s obráncem Jaroslavem Svozilem, jenž se zapojil do tréninku poprvé od dubnového utkání proti Hradci Králové, ve kterém si poranil vazy v koleni. „Ještě má individuální přístup, protože ani on sám se ještě u silových a odrazových věcí z té nohy necítí. Tam bude třeba ještě trocha trpělivosti," nastínil Hapal.

Právě defenzivu by chtěl před prvním jarním zápasem ve Zlíně trenér desátého týmu Fortuna ligy zpevnit. „Tlačil jsem na vedení, že nechci žádné významné změny. Jsem přesvědčený, že v mužstvu dřímá veliký potenciál i kvalita. Možná bychom ho na jednom postu posílili, ale to uvidíme až v průběhu," řekl.

Aktuální kádr Baníku:
Brankáři:
Jan Laštůvka, Martin Hrubý, Jiří Letáček, Radovan Murin
Obránci:
Jan Juroška, Gigli Ndefe, Muhammed Sanneh, Michal Frydrych, Jaroslav Svozil, Zdeněk Říha, Patrik Měkota, David Lischka, Karel Pojezný, Jiří Fleišman, Eldar Šehič
Záložníci:
David Buchta, Petr Jaroň, Cadu, Filip Kaloč, Jiří Boula, Nemanja Kuzmanović, Robert Miškovič, Daniel Tetour, Matěj Šín, Srdjan Plavšić
Útočníci:
Ladislav Almási, Jiří Klíma, Daniel Smékal, Muhamed Tijani

Baník neplánuje ani jeden přípravný zápas v domácích podmínkách. Sehraje čtyři, nejprve v úterý 10. ledna na hřišti slovenské Skalice a poté se vydá na soustředění do Turecka (11.–21. ledna). Tam se Ostravané utkají postupně s polskou Koronou Kielce (14. ledna), Vasasem Budapešť (17. ledna) a Cracovií Krakov (20. ledna).

Pak už je čeká jarní start na hřišti Zlína (sobota 29. ledna od 18 hodin), který vede Pavel Vrba, ještě na podzim trenér Baníku. „To je fotbal. Pro hráče a jejich bývalého trenéra to je pikantní, ale pro mě ne. Já to beru jako normální ligový zápas. Uděláme vše pro to, abychom se na to nachystali a vyhráli jsme," pousmál se Hapal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články