Hlavní obsah

Plzeň - Levski 3:3Plzeň neudržela proti Levski vedení a v přípravě poprvé zaváhala

Larnaka

Fotbalisté Plzně v přípravě poprvé zaváhali. Na soustředění na Kypru vedli nad předním bulharským celkem Levski Sofia už o dvě branky, nakonec však jen remizovali 3:3.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Plzeň na úvod přípravy na Kypru remizovala.

Článek

"Škoda, že to nemohli vidět naši fanoušci, protože bychom je určitě potěšili. Zápas měl mimořádnou kvalitu. Co se herní kvality týká, musíme být spokojeni. K tomu přispěl také soupeř, který hrál hodně ofenzivně," zhodnotil utkání trenér Pavel Vrba pro klubový web.

Kouč už začal pilovat optimální sestavu na zápasy Evropské ligy s Neapolí, což mu však komplikoval fakt, že stále ještě nebyl připraven nastoupit kapitán Pavel Horváth po menším zranění a chyběli i Daniel Kolář A Václav Procházka. Na hrotu nastoupil Stanislav Tecl, zatímco dosavadní hrotový útočník Marek Bakoš se více zatáhl do zálohy.

Ofenziva Plzni znovu fungovala dobře jako celou přípravu. Už po třech minutách hry utekl Michal Ďuriš a otevřel skóre. Ve 34. minutě navíc zvýšil bek David Limberský proměněnou penaltou ve stylu Antonína Panenky.

"Takhle v přípravě jsem hrdina, tak jsem to zkusil dloubnout a vyšlo to. Gól náleží mamce, která mi vždycky před zápasem říká, ať ho dám. Nyní jsem to splnil alespoň z penalty," řekl Limberský.

Plzeň si od soustředění na Kypru ale slibovala zejména to, že soupeři více prověří její defenzivu, a to se splnilo. Levski v úvodu druhé půle dohnal dvoubrankové manko. A když Bakoš znovu poslal Plzeň do vedení, bulharský sok dokázal pokořit obranu Viktorie i potřetí a dovedl duel k remíze.

"Samozřejmě jsem nespokojen, že jsme tři branky dostali, ale na druhou stranu jsme jich stejný počet vstřelili. Měli jsme také další situace, kdy jsme mohli další góly přidat. Myslím si, že zápas vypadal tak, jak vypadat měl," řekl Vrba. "Vzhledem k tomu, že nám chyběli ještě tři hráči, kteří se momentálně dávají dohromady, můžeme být s tímto testem spokojeni," dodal.

Plzeň nyní na Kypru čeká duel s Lokomotivem Moskva (3. února), který bude již generálkou na Evropskou ligu proti Neapoli. V závěrečném přípravném utkání se Slaskem Vratislav totiž trenér Pavel Vrba bude postrádat reprezentanty.

Přípravný fotbalový zápas na Kypru:
Viktoria Plzeň - Levski Sofia 3:3 (2:1)
Branky: 3. Ďuriš, 34. Limberský z pen., 65. Bakoš - 41. Velev, 51. Silva, 70. Gadzev.

Reklama

Související témata: