Hlavní obsah

Plzeň se jen tak nevzdá, je přesvědčena legenda Sparty. Z boje o titul jí neodepisuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po výsledkové blamáží na půdě ostravského Baníku se fotbalové Plzni povedlo v domácím prostředí zvítězit. Výhra 4:0 nad posledním Zlínem však byla z kategorie povinných tří bodů. Viktoriáni tak stále ztrácí na druhé místo šest bodů, z boje o titul je neodepisuje ani bývalý legendární sparťanský brankář Jaromír Blažek. „Plzeň to jen tak nevzdá,“ říká přesvědčivě v pořadu Přímák na Sport.cz člen Klubu ligových brankářů.

Plzeň bych z boje o titul neodepisoval, říká legenda Sparty Blažek. Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Čtyři góly, čisté konto a možnost rotace sestavy. Zhruba v takovém duchu se neslo víkendové jednoznačné vítězství Plzně proti Zlínu. „Je jedno, jestli to byl Zlín nebo třeba Liberec. Důležité je, že Plzeň dala čtyři góly a zvládla zápas v pohodě. Hlavně nedostala žádný hloupý gól. Určitým způsobem to byl reparát za porážku s Baníkem," hodnotí letošní sedmnácté ligové vítězství Plzně fotbalový expert Sport.cz Jiří Lizec.

Vítězství nepřekvapilo ani sparťanskou brankářskou legendu Jaromíra Blažka, který mistra loňské sezony neodepisuje z bitvy o titul. „Plzeň to jen tak nevzdá, počítal bych s ní. Povedlo se jí chytit na Zlínu, na kterém to bylo ideální," vrací se k víkendovému duelu bronzový medailista z EURO 2004.

Přímák s legendárním gólmanem Jaromírem BlažkemVideo: Sport.cz

Stěžejní bude zvládnout středeční duel na půdě druhé Sparty, která nyní "pouze" remizovala na půdě Slovácka. Pokud se to nepovede, bodový rozestup se opět prohloubí. „Jestli to nezvládnou, tak by tam byl rozdíl devíti bodů. To už by bylo těžké," uvědomuje si Lizec.

Mizerné období naopak trápí právě Zlín, který je na poslední příčce a trenér Pavel Vrba bude mít co dělat, aby na východu Moravy udržel nejvyšší soutěž. „Před začátkem jara jsem si nemyslel, že Zlín bude na posledním místě. Mluvilo se o Teplicích nebo Pardubicích. Teď zlínským hrozí, že do druhé ligy půjdou rovnou," přemítá Blažek.

Bývalý brankář Sparty byl navíc překvapen trenérskými kroky Pavla Vrby, které vedly právě do sestupem ohroženého Zlína. „Hodně jsem se tomu divil. Teď je otázka, zda v případě, kdy Zlín sestoupí, bude trénovat druhou ligu," zajímá někdejšího reprezentačního brankáře.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalou brankářskou oporou Jaromírem Blažkem se můžete podívat ve videu.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.