Hlavní obsah

Po mizérii v Belgii vyhlíží karvinská posila Regáli nový začátek. Chci mít z fotbalu zase radost, svěřil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První zahraniční angažmá v Belgii Martinu Regálimu vůbec nevyšlo. Od ledna do dubna letošního roku po přestupu z Ružomberku odehrál slovenský fotbalista v Kortrijku třináct utkání, aniž skóroval. Po odchodu trenéra a sportovního manažera, kteří se o jeho přestup ze slovenské nejvyšší soutěže zasloužili, už v této sezoně šanci nedostal. O restart fotbalové kariéry se teď 30letý rodák z Prešova pokusí v Karviné.

Foto: MFK Karviná, Facebook

Slovenská posila Karviné Martin Regáli na úvodním tréninku zimní přípravy.

Článek

Po angažmá v belgické lize pro někoho možná krok zpátky. „Kdybych tam hrál, tak možná. Ale já jsem teď půl roku fotbal hrát nesměl. Nejprve mě přeřadili do béčka, ale do soutěžních zápasů jsem nastoupit nemohl ani tam. Naskočil jsem v přípravě, pak už ne. Chtěli, abych odešel,“ líčil Regáli zkušenost, na kterou by rád co nejrychleji zapomněl.

„Navíc chtěli, aby se jim vrátily peníze, které do mě investovali. Tuším nějakých dvě stě tři sta tisíc eur. Nic závratného, myslím. Ale řekli mi to těsně před koncem přestupního období, takže jsme s agentem v létě už nic nenašli. Myslím, že to udělali naschvál, ale nevím proč. Bylo jasné, že v zimě odejdu,“ popisoval slovenský fotbalista.

Do Karviné přišel bývalý hráč Michalovců či Ružomberku po vypršení smlouvy v Belgii zadarmo. Ovšem s téměř ročním zápasovým mankem. Do soutěžního utkání naskočil čtyřnásobný slovenský reprezentant naposledy 23. dubna loňského roku. „Bylo to opravdu náročné období. Ale snažil jsem se volný čas věnovat rodině, manželce, dceři,“ uvedl Regáli.

A jak se udržoval? „Maximálním tréninkem samozřejmě. Snažil jsem se na sobě pracovat, využít čas ve svůj prospěch, ale je jasné, že zápasová praxe mi chybí. Tak dlouho jsem v kariéře ještě nestál. Proto jsem se zapojil v Karviné do přípravy od prvního dne, abych byl na začátek jarní části ligy dostatečně nachystaný,“ přiblížil.

„Chci hrát, mít z fotbalu zase radost. Z Karviné jsem cítil obrovský zájem trenéra i vedení. Navíc českou ligu považuju za kvalitnější než tu na Slovensku. Českým týmům se daří v Evropě, hodně slovenských hráčů chodí hrát do Česka,“ vysvětloval Regáli, proč nezvolil návrat domů, kde se mu před odchodem do zahraničí velmi dařilo. Ve 124 zápasech za Michalovce a Ružomberok dal z levého křídla 28 gólů a na 11 přihrál.

„Na levém křídle se cítím nejlépe, ale trenéři mě využívali i na hrotu. Uvidíme, jak to bude v Karviné. Každopádně cíl máme jasný, udržet se v lize, což by podle kádru nemělo být nereálné,“ nastínil Regáli, který v týmu nováčka zná krajany Mateje Čurmu, Mateje Franka a Dávida Krčíka. „A podle jména i Jirku Fleišmana, to je velká osobnost ligy,“ uvedl Regáli.

Nejvíce v kontaktu byl ale s brankářem Dominikem Holcem. „Maťo je kvalitní posila, ukázal to na Slovensku i tím, že se dostal do reprezentace. Sedávali jsme na reprezentačním srazu u jednoho stolu, takže se známe velmi dobře. Je to fajn chlap do kabiny i mimo ni, ofenzivní univerzál, který umí zahrát na vícero pozicích. Jako útočné křídlo umí obráncům zamotat hlavu. Věřím, že nám pomůže,“ řekl na adresu karvinského přírůstku Holec.

Regáli si pro restart zvolil i nové číslo dresu. Hrát bude se sedmnáctkou. „V Ružomberku jsem měl devítku, ale ta je tady obsazená (Pavel Kačor), v Belgii jsem hrál s číslem 29, ale to mi moc štěstí nepřineslo, tak jsem chtěl zkusit něco jiného,“ pousmál se Regáli.

Související témata:
  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.