Hlavní obsah

Pohádkový konec, zářil téměř čtyřicetiletý dovolenkář Slezák

PRAHA

Devětatřicetiletý fotbalista byl největším hrdinou. Útočník Dalibor Slezák se při rozsáhlé marodce klokanů dostal znovu na trávník a nakonec Bohemians 1905 v infarktovém závěru vystřelil výhru 2:1 proti Kladnu. Co na tom, že na podzim nastoupil teprve ke svému třetímu ligovému utkání. Po dvaceti minutách pobytu na hřišti se stal králem.

Článek

„Slezi, Slezi!“ skandovali fandové Bohemky, když spokojeně opouštěli Strahov. Nejdřív smutnili, když kladenský Zachariáš těsně před koncem vyrovnal. V první minutě nastavení si však vzal slovo nezničitelný kmet a přece jen poslal plný počet tří bodů do Vršovic. V lednu už mu bude čtyřicet...

„Je to pro mě přímo pohádkový konec. Na jaře už budu spíš trénovat. Na soupisce Kladna byl hráč ročníku 1990, takže pomalu začínám hrát proti dětem. Je na čase moji hráčskou kariéru přehodnotit,“ culil se Dalibor Slezák.

Během podzimu přitom hrál hlavně za divizní béčko, kde je asistentem. S áčkem trénuje naplno až v poslední době. „V béčku se jako trenér samozřejmě stavím do základu... S áčkem mám jasně danou dohodu, že mě použijí pouze v případě velké kádrové krize. A ta na konci podzimu nastala,“ vyprávěl dál útočník.

Těhotná manželka o drama přišla

Trenér Pavel Hoftych zažil kmeta ještě jako hráč. „Vzhledem k jeho věku před ním smekám. Ještě před zápasem se cítil hodně unavený, ale po rozcvičce před zápasem řekl, že do toho jde. A potom odměnil sebe i celou Bohemku krásným vítězstvím,“ liboval si kouč.

Měl štěstí, že Slezák ještě sezónu nezapíchl. „Divize skončila před týdnem, takže jsem si během dovolené šel zahrát proti Kladnu,“ smál se útočník, který v lednu před svými čtyřicátinami čeká po synovi Daliborovi narození druhého dítěte, tentokrát holčičky. „Ještě štěstí, že manželka už je na Moravě a tohle drama na vlastní oči neviděla. To bychom mohli jet do porodnice možná hned... Dcerku dostanu buď k narozeninám, ale možná už k Vánocům.“

Kladno si tak znovu zkomplikovalo boj o záchranu. Na Strahově bylo domácím celkem, a tak mu v tabulce pravdy naskočily další tři záporné body. „Když tři minuty před koncem vyrovnáme, už musíme zápas dohrát. Ale když pak jde Slezák sám na branku, něco není v pořádku. Teď už chápu, proč se prvoligoví trenéři dožívají tak nízkého věku,“ rmoutil se kouč Martin Hřídel.

Reklama

Související témata: