Hlavní obsah

Pohroma pro Slavii! Olayinka si zlomil lýtkovou kost

Praha
Aktualizováno

Soutěže stojí, přesto fotbalovou Slavii zasáhla během nucené pauzy nepříjemná rána. Křídelní záložník Peter Olayinka utrpěl na středečním tréninku vážné zranění. Po nešťastném pohybu si zlomil lýtkovou kost. V podvečer podstoupil úspěšně operační zákrok, chybět bude sešívaným tři měsíce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Peter Olayinka ze Slavie Praha během utkání s Baníkem Ostrava.

Článek

Restart sezony se rýsuje, Peter Olayinka ho však určitě nestihne.

Nigerijský záložník po nešťastném pohybu odstoupil z tréninku a byl okamžitě převezen do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. „Vyšetření bohužel prokázala zlomeninu lýtkové kosti. Ještě v podvečer absolvoval Peter úspěšně operační zákrok," vysvětluje klubový lékař Petr Krejčí mladší na webu sešívaných.

„Přejeme Peterovi co možná nejklidnější rekonvalescenci a brzký návrat na hřiště. Je to velká rána pro něj i pro celý tým," doplňuje tiskový mluvčí klubu Michal Býček.

Slavia obhajuje mistrovský titul. Vede tabulku a před druhou Plzní má náskok osmi bodů. Zbývá dohrát ještě šest kol základní části a pět v nadstavbě.

Ztráta Olayinky může být pro červenobílé citelná. Na podzim měl výbornou formu, v aktuální ligové sezoně odehrál 19 zápasů a vstřelil 4 góly. Jeden gól vstřelil i v základní skupině Ligy mistrů na hřišti Interu Milán.

Reklama