Hlavní obsah

Baník - Slovácko 1:2Posílený ostravský favorit záchranářskou bitvu nezvládl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Hofmann 0 : 1
51. Zajíc 0 : 2
75. Poznar 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Slovácka ovládli hned na úvod jara záchranářskou bitvu v Ostravě. Po gólech Stanislava Hofmanna a Tomáše Zajíce v 17. kole první ligy zvítězili na půdě patnáctého Baníku 2:1 a svému konkurentovi v boji o udržení se vzdálili na čtyři body. Slovácko zažívá chuť venkovní výhry po 14 měsících a 14 zápasech bez plného bodového zisku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Vlastimil Daníček ze Slovácka, Tomáš Poznar z Baníku Ostrava v hlavičkovén souboji.

Článek
Fotogalerie

Se sedmi zimními posilami vstoupil Baník do zápasu sice aktivně, ale jeho územní převahu soupeř eliminoval a přečkal bez problému před vlastní brankou. Zato z první větší možnosti udeřilo Slovácko. Břečka ve 33. minutě poslal z levé strany balon do vápna do druhé vlny na Hofmanna, který se bez přípravy levačkou trefil do Laštůvkova protipohybu.

Gól domácí na chvíli omráčil a hosté, kterým kvůli nemoci chyběl zraněný kapitán Šumulikoski, s balonem na nohou uprostřed hřiště kontrolovali vývoj zápasu. A málem Ostravu gólově šokovali i podruhé, ale výstavní Janoškův volej z 30 metrů Laštůvka bravurně vytěsnil.

I druhá půle měla obdobný začátek. Snahu Baníku tentokrát už po šesti minutách otupil Zajíc, který na malém vápně lízl hlavou Petrův centr a prodloužil ho na zadní tyč za bezmocného Laštůvku. Zaznamenal svůj šestý gól v sezoně.

Ani rychlé změny a příchod Mičoly s Granečným nezměnili těžkopádnost v ostravské útočné fázi. Úder z milosti mohl Baníku zasadit v 70. minutě Daníček, ale po rychlém protiútoku zatočil balon z velkého vápna těsně vedle tyče.

Domácí v závěru vynechávali mezihru a nákopy se tlačili do vápna. Jedna z takových situací Baníku v 74. minutě přinesla štěstí, když míč propadl za obranu a Poznar nekompromisně prostřelil Heču.

Ani kontaktní branka však Ostravany neprobrala z letargie a další nápor se nekonal. Hosté závěrečné minuty v pohodě přečkali, byť v 94. minutě se na roh do vápna Slovácka vydal i gólman Laštůvka, a podruhé v sezoně si připsali proti Baníku plný bodový zisk.

Fotbalová liga - 17. kolo:
Baník Ostrava - 1. FC Slovácko 1:2 (0:1)
Branky: 74. Poznar - 33. Hofmann, 51. Zajíc. Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Flimmel. ŽK: Jirásek - Zajíc, Hofmann. Diváci: 6074.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Psyché, Procházka, Fleišman - Jirásek - Fillo, Hrubý, Diop (46. Mičola), De Azevedo (59. Granečný) - Poznar. Trenér: Kučera.
Slovácko: Heča - Juroška, Hofmann, Břečka, Divíšek - Janošek, Daníček - Havlík, Sadílek (78. Machalík), Petr (66. Navrátil) - Zajíc (90. Kubala). Trenér: Kordula.

Reklama

Související témata: