Hlavní obsah

První trénink, zatím bez posil. Kouč Vrba se ujal fotbalistů Zlína

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V novém angažmá má za sebou první trénink. Devětapadesátiletý kouč Pavel Vrba se ujal vlády nad fotbalisty Zlína, které čeká na jaře tuhý boj o záchranu mezi elitou. Na začátku zimní přípravy nemá k dispozici žádnou posilu. Bývalý reprezentační trenér doufá, že nové tváře brzy přivítá.

Foto: fctrinityzlin.cz

Trenér Pavel Vrba se vítá v kabině se zlínskými hráči.

Článek

„Příští týden se vydáme na soustředění na Maltu, a tam by už s námi měl někdo nový odletět," uvítal by Vrba. Ševci netají, že hledají především gólového útočníka. Připouštějí zájem o Libora Kozáka, který se na sklonku uplynulého roku dohodl na předčasném ukončení smlouvy v sousedním Slovácku. „Jsem s ním v kontaktu. Vzal si nějakou dobu na rozmyšlenou," uvedl zlínský generální manažer Zdeněk Grygera. „Jak teď začínají přípravy i dalších mužstev, věřím, že se fotbalový trh pohne, a brzy tým doplníme," tvrdí.

Vrba prozradil, že v zimní přípravě hodlá zapracovat především na vylepšení organizace obrany. „To je náš hlavní cíl. To ovšem neznamená, že bychom chtěli na jaře jen bránit. Potřebujeme co nejdřív získat dostatek bodů, abychom poskočili z předposledního místa v tabulce výš. Především doma bychom rádi pravidelně bodovali," předsevzal si.

Foto: fctrinityzlin.cz

Zlínští fotbalisté odstartovali zimní přípravu.

Zatímco v minulosti byl někdejší kouč Plzně, ruské Machačkaly, bulharského Razgradu, Sparty či Baníku zvyklý bojovat o titul či evropské poháry, ve Zlíně ho čeká poněkud odlišný úkol. „Tlak to bude podobný. Já bych rád Zlín dostal postupně do klidného středu tabulky, kde byl zvyklý se pohybovat před lety. Dokonce vyhrál Český pohár, což je možná podle mého názoru dodnes nedoceněný úspěch," připomněl Vrba pohárový triumf z roku 2017. Jeho asistenty budou Petr Jiráček, Vít Vrtělka a Jozef Šišjak. Trenérem gólmanů se stal Martin Juřička.

Nástupce v listopadu odvolaného Jana Jelínka vysvětlil, proč už necelý čtvrtrok po říjnovém nuceném odchodu z Baníku kývl na nové angažmá. „Já bych si dokázal představit i delší volno. Z Přerova to mám ale do Zlína blízko a přivedla mě sem také touha ukázat, že mohu být úspěšný i s papírově slabším mužstvem. Domnívám se, že je ve Zlíně natolik kvalitní kádr a takové vedení, že se nám společně podaří zachránit tým v první lize," je Vrba přesvědčený.

Cestu za splněním náročné mise načne poslední lednovou neděli domácím utkáním s Baníkem, kde působil naposledy. „Já jsem neměl v Ostravě žádný vztahový problém. Kupříkladu s majitelem Baníku panem Brabcem jsem vycházel velmi dobře. Bude to ale pro mě pochopitelně na úvod pikantní duel," prozradil Vrba, který se na lavičku Ševců postaví poprvé v sobotu v přípravném duelu s Olomoucí.

Reklama

Související témata: