Hlavní obsah

Karviná - Pardubice 3:2Poslední tým tabulky doma poprvé v sezoně vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Papadopulos 1 : 0
4. Černý 1 : 1
56. Červ 1 : 2
70. Buchta 2 : 2
87. Durosinmi 3 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Karviné porazili Pardubice 3:2 a na posledním místě prvoligové tabulky stáhli ztrátu na svého dnešního soupeře na sedm bodů. Slezané se až v posledním 30. kole základní části dočkali premiérové domácí výhry v sezoně. Karvinští od třetí minuty vedli zásluhou Michala Papadopulose, ale náskok jim vydržel jen minutu, než vyrovnal Pavel Černý. Po změně stran se nejprve trefil pardubický Lukáš Červ, ale Petr Buchta vyrovnal a střídající Rafiu Durosinmi tři minuty před koncem zařídil svěřencům trenéra Bohumila Páníka první domácí vítězství po téměř roční přestávce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Pavel Černý z Pardubic a Modou Birame Ndiaye z Karviné.

Článek

Utkání mělo strhující úvod a během čtyř minut viděli diváci góly na obou stranách. Pardubice s vizitkou nejhorší obrany v lize kapitulovaly už ve třetí minutě. Nejlepší střelec domácích Papadopulos využil toho, že brankář Markovič vyrazil na Bartošákův centr pozdě, a hlavou vstřelil šestý gól v sezoně. Hned z následujícího útoku ale Černý střelou z úhlu ke vzdálenější tyči vyrovnal svým čtvrtým zásahem v ročníku.

Pardubice na poslední chvíli přišly o svého nejužitečnějšího hráče. Brazilec Cadu, autor čtyř branek a 10 gólových přihrávek, byl sice uveden v základní sestavě, ale nakonec usedl jen na lavičku. Přesto měly při brejcích, které se jim otvíraly při karvinském tlaku, několik šancí.

Do druhého poločasu domácí kouč Páník vyslal Túlia a Durosinmiho s cílem posílit ofenzivu, ale skutečnost byla zpočátku jiná. Hosté bez problémů drželi míč daleko od své branky a navíc v 56. minutě vstřelil Červ z voleje druhý gól. Až pak o sobě daly vědět karvinské posily. Durosinmi se zbavil svého strážce a Túliovu bombu brankář Markovič jen s námahou vyrazil. V 70. minutě Brazilec odcentroval a Buchta už nadvakrát překonal pardubického gólmana.

Oba týmy se snažily strhnout vítězství na svou stranu. Dokázal to až v 87. minutě Nigerijec Durosinmi, hrdina ze senzačního únorového triumfu nad Slavií. Díky jeho hlavičce Karviná nad Pardubicemi na čtvrtý pokus v lize vyhrála a udržela si naději na záchranu v nejvyšší soutěži. Z domácí výhry se předtím slezské mužstvo naposledy radovalo loni v květnu v utkání s Teplicemi.

Fotbalová liga - 30. kolo:
MFK Karviná - FK Pardubice 3:2 (1:1)
Branky: 3. Papadopulos, 70. Buchta, 87. Durosinmi - 4. Černý, 56. Červ. Rozhodčí: Radina - Hrabovský, Vyhnanovský - Štěrba (video). ŽK: Jursa, Dramé, Durosinmi, Bartošák, Páník (trenér) - Krejčí (asistent trenéra), Mareš, Jeřábek. Diváci: 1215.
Karviná: Bajza - Mikuš, Buchta, Dramé (57. Stropek), Šehič (68. Čmelík) - Jursa (46. Túlio), Ndiaye (59. Qose) - Sinjavskij (46. Durosinmi), Zorvan, Bartošák - Papadopulos. Trenér: Páník.
Pardubice: Markovič - Kostka, Čihák, Hranáč, Pojezný - Jeřábek - Patrák (88. Mareš), Červ, Solil, Rezek (67. Huf) - Černý (75. Matějka). Trenér: Novotný.

Reklama

Související témata: