Hlavní obsah

Potvrzeno! Vlkanova a Mejdr po nedělních námluvách v Edenu dnes proti Plzni nenastoupí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ani Adam Vlkanova, ani Jan Mejdr, tedy dva klíčoví hráči Hradce Králové, v dnešním šlágru čtvrtého dějství ligové nadstavby o titul proti vedoucí Plzni nenastoupí. Trenér Votroků Miroslav Koubek se bude muset obejít bez nich. Přitom jde o duel, který nejenže může přiblížit hostující Viktorii ligovému primátu, ale v případě bodové ztráty druhé Slavie v Ostravě a výhry Plzně nad Hradcem Králové potvrdit její mistrovskou korunovaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Vlkanova z Hradce Králové bude dnes v zápase s Plzní v sestavě Votroků chybět.

Článek

Po nedělním výletu do pražského Edenu to slízli oba. Adam Vlkanova, stejně jako Jan Mejdr. A jen u pohovoru s generálním manažerem Votroků Richardem Juklem a sportovním ředitelem Jiřím Sabou nezůstalo.

„Porušili své profesionální smlouvy a přestupní řád FAČR tím, že bez svolení klubu (a bez jeho vědomí) jednali se zástupci Slavie Praha a za tento prohřešek jim vedení klubu udělilo interní pokutu, kterou hráči přijali," potvrdil ligový nováček na svých oficiálních stránkách.

Kolem Vlkanovy a Mejdra patřících hlavně na jaře mezi opory Hradce Králové se rozpoutal pořádný humbuk poté, co se vydali do Prahy na utkání Slavie se Slováckem. Jejich námluvy s obhájcem titulu praskly, posezení ve VIP salonku v Edenu se dostalo přičiněním sociálních sítí na světlo světa, takže vedení východočeského klubu promptně reagovalo.

Pohovorem s oběma fotbalisty a blíže nespecifikovanou finanční pokutou, kterou dostali, ale i zrušenou pondělní schůzkou s vedením Slavie, jež by chtěla Vlkanovu i Mejdra v létě přivítat v Edenu jako posily.

O Mejdra má ovšem eminentní zájem i Plzeň a vyhlédla si ho i Sparta.

„Jan Mejdr má v tuto chvíli na stole tři nabídky na přestup – mimo jiné od obou klubů, které spolu bojují o titul – a sám připouští, že není připravený nastoupit k utkání s čistou hlavou. Do konce sezony proto už v nominaci na zápasy figurovat nebude," potvrdilo vedení fotbalového Hradce Králové.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Mejdr bude Hraddci Králové také chybět.

V mladoboleslavském azylu nevyrukuje dnes od 19 hodin proti Plzni ovšem ani Adam Vlkanova.

„Kvůli zranění opustil předčasně hřiště Baníku Ostrava a nedokončil ani úterní předzápasový trénink. Po souboji s Ladislavem Takácsem má pohmožděné koleno a kotník," informují na svém webu Votroci.

Pro Plzeň bude představovat absence dvou klíčových hráčů Hradce Králové pochopitelně výhodu, která by jí měla v tažení za titulem nahrávat. Až na hřišti se ale samozřejmě ukáže, nakolik z ní bude Viktoria profitovat.

„Ke všem utkáním posíláme na hřiště aktuálně nejsilnější možnou sestavu. Bojujeme za Hradec, nikoli za Slavii nebo za Plzeň. Ostatně, oba tyto soupeře jsme už v této sezoně porazili," odmítá vedení Votroků jakékoli spekulace, že by neúčast Vlkanovy a Mejdra nahrávala Plzni a v dané konstelaci ji zvýhodňovala.

Reklama