Hlavní obsah

Přehnal jsem to, protože nemám rád křivdu, kál se pardubický kouč Kováč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat do Olomouce, kde trenér Pardubic Radoslav Kováč jako hráč vyrostl pro „velký" fotbal, mu zhořkl. Jeho tým, bojující o záchranu, v duelu 21. kola s domácí Sigmou v šesté minutě nadstavení přišel o vítězství a to, ač dvakrát vedl. Místo tří bodů se tak musel spokojit za remízu 2:2 jen s jedním. Navíc kouč musel v 89. minutě předčasně opustit hřiště, když za protesty od sudího Nehasila dvakrát bezprostředně po sobě viděl žlutou kartu.

Foto: Stanislav Heloňa, ČTK

Trenér Pardubic Radoslav Kováč

Článek

„Trochu jsem to přehnal, protože byly v tom emoce. Viděl jsem jasný aut, půl metru, čtvrtý rozhodčí to hlavnímu hlásí, on to však nechce odpískat nebo se k tomu vracet. Byly z toho hned dvě standardky, nebezpečné situace. Bohužel, červená karta. Je mi to líto. Hrajeme však o záchranu, je to náročné. Musím to ustát, zlepšit se v tom. Popracovat na sobě. Já zkrátka nemám rád křivdu. Beru všechno, nepodaří se něco, uděláte chybu, toto však bylo evidentní," vysvětloval svůj zkrat bez vytáček Kováč.

„Stalo se to dvakrát po sobě. V situaci, kdy bráníte výsledek se kvůli tomu dostáváte po větší tlak. A on to nechtěl písknout. I tak jsme to ale měli ubránit. nebylo to jen v rozhodčím," dodal jedním dechem.

Vyloučení ho mrzelo nejen proto, že svému týmu nemohl pomoci v hektickém závěru. „Přicházím o domácí duel s Baníkem. Teď už to ale nevrátím," uvědomoval si.

Ztráty dvou bodů litoval. „Byli jsme kousek, kousíček od tří. Před zápasem bychom bod brali jednoznačně všemi deseti, ale s ohledem na průběh utkání je velká škoda, že jsme vedení neudrželi. Penaltu, ze které domácí vyrovnali, hodnotit nebudu, protože jsem tu situaci neviděl. Více mě mrzí gól na 1:1, kdy jsme nekoncentrovaností propadli ve středu pole a bylo zle. Takto kluci nemohou vypnout," kroutil hlavou.

Zápas, byť s Olomoucí, kde úspěšně hrával, pro něj výjimečný nebyl. „Sigma mi dala strašně moc, ligu. Přišel jsem sem v šestnácti a byl tu sedm let. Odehrál jsem tady asi 130 zápasů. A s fantastickými hráči. Byli to třeba Martin Kotůlek, Radim Kučera, Míša Kovář a Standa Vlček. Strašně moc mě toho naučili. Zažili jsme i evropské poháry. Nyní už ale žádné vazby na lidi s klubu nemám. Nejsem s nikým v kontaktu," podotkl.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice