Hlavní obsah

Premiérový gól? Jen sladká tečka pro mě, přiznal Šíp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdou lekci dostali fotbalisté Sigmy Olomouc v posledním kole základní části Fortuna ligy od lídra soutěže pražské Sparty. Na domácím stadionu jí podlehli 4:1 a mnoho toho nepředvedli. Mezi málo pozitiv z pohledu Hanáků patřil jen gól střídajícího záložníka Jáchyma Šípa, který byl v nejvyšší soutěži pro něj premiérový.

Foto: SK Sigma Olomouc, Sport.cz

Jáchym Šíp střílí Spartě gól.

Článek

„Mám z něj radost. Kdyby to ale bylo třeba na 1:1, emoce by byly jiné. Mohlo to být hezčí. Za stavu 4:1 je to pro mě jen taková sladká tečka. Furt je to však první ligový gól,“ vyprávěl po utkání jednadvacetiletý fotbalista.

Ač malý postavou, trefil se hlavou, po přesném centru Martina Pospíšila. „Už jsem mu děkoval. Dal mi to parádně. Skvělý balon. Stačilo to jen uklidit, netrefit gólmana. V béčku jsem se ale hlavou už také trefil. Teď mi to tam padá vším možným,“ pochvaloval si borec, jenž se na trávník dostal v 57. minutě za stavu 4:0.

„Na hřiště jsem šel s úkolem rozbíhat to za obranu, běhat, běhat, běhat. Doufám, že to sem tam přinesl. Zhodnotit to však musí trenér,“ podotkl.

Poprvé v kariéře hrál před vyprodaným hledištěm, v němž bylo v Olomouci v samostatné české lize rekordních 12359 diváků. Především fanoušci Sparty, kterých na Hanou dorazilo téměř pět tisíc, vytvořili parádní atmosféru. Kolena se mu z toho však nerozklepala.

„Naopak. Prostředí bylo neskutečné. Pro takové zápasy fotbal děláme. A pochválit musím i naše příznivce. I oni přispěli ke krásné kulise. Prohráli jsme sice 4:1, ale užil jsem si to. Kéž by to tak tady vypadalo v každém zápase,“ pověděl.

Do kádru áčka Sigmy poprvé nakoukl už v sedmnácti letech. V lize si odbyl debut 6. dubna roku 2021 doma při bezbrankové remíze proti Slovácku . Celkem v ní zasáhl do 36 utkání, ale pořád je na hraně prvního týmu a rezervy. Ta ovšem nyní válí i jeho zásluhou ve druhé lize, a tak dočasný kouč Sigmy Jiří Saňák mu začal dávat více příležitostí i v áčku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Kaan Karininen ze Sparty dotírá na Filipa Zorvana ze Sigmy Olomouc.

„Nevím, v čem to je, čím si vysvětlit, že jsem se v ligovém týmu zatím neprosadil. Teď však snad už jsem na dobré vlně. Určitě mi pomohla šňůra zápasů, které se mi v poslední době podařily v rezervě. Jak mi všichni říkali, je to rychlé, povedou se ti tři čtyři zápasy a jsi tam, a teď se to stalo. Jen doufám, že se mi tak bude dařit dál,“ tvrdí.

Sigma, byť skončila v tabulce až osmá, má v nadstavbě pořád o co hrát. Šíp věří, že i on bude u toho. „Můžeme vybojovat Evropskou konferenční ligu, takže motivace je obrovská. Bylo by krásné, kdyby se to podařilo. Víme ale, že k tomu vede dlouhá cesta. Musíme proto Spartu hodit za hlavu a soustředit se už jen na nadstavbu, makat a jít do toho s patřičným sebevědomím. Může se stát, že to nevyjde, ale všichni uděláme maximum, aby se v Olomouci Evropa po létech zase hrála,“ zdůraznil.

  3 : 0 Slavia - Plzeň 3 : 0 dohráno
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články