Hlavní obsah

Přestřelka graduje! Liberec se ohrazuje proti tvrzení Klokanů. Nepřípustné, zní od Nisy

Liberec

Střet mezi Libercem a Bohemians pokračuje i šestý den po vzájemném souboji! Fotbalový Slovan reaguje na včerejší otevřený dopis Klokanů, ve kterém pražský klub žádal vyřazení sudích chybujících v posledním ligovém souboji a rovněž v něm poukazoval na opakované chyby ve prospěch Severočechů ve vzájemných zápasech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Matěj Chaluš z Liberce se raduje z gólu, který neměl platit, vpravo je překonaný brankář Hugo Jan Bačkovský z Bohemians.

Článek

„Za nepřípustnou považujeme zejména pasáž uvádějící, že se v utkáních Liberce a Bohemians údajně jedná o opakovaná chybná rozhodnutí ve prospěch klubu FC Slovan Liberec. V kombinaci s dalšími pasážemi dopisu, v nichž se spekuluje o možném úmyslu poškodit klub Bohemians, tak nepřímo obviňují náš klub z možného pokusu o ovlivnění výkonu rozhodčích, potažmo výsledku, což naprosto striktně odmítáme," reaguje severočeský klub na svých stránkách, kde zveřejnil jen část své odpovědi. Celé vyjádření však zaslal jak zástupcům Ligové fotbalové asociace, tak i klubu z Ďolíčku.

„Celou textaci naší reakce, obsahující i náš pohled na sporné momenty sobotního utkání, nebudeme publikovat, protože nemáme zájem na zbytečné mediální přestřelce," vysvětluje Liberec, který porazil v rámci 14. kola Bohemians 2:1 po dvou sporných situacích. Podle komise rozhodčích Slovan vstřelil neregulérní gól a v závěru hostům sudí Radina s VAR Šterbou upřeli pokutový kop.

„Stanovisko komise rozhodčích k inkriminovaným situacím akceptujeme, ačkoliv na ně můžeme mít jiný názor. Nicméně pokud zástupci Bohemians uvádějí, že se jedná o nepřijatelná a neomluvitelná pochybení, rozhodně s nimi nesouhlasíme. Naopak souhlasíme s reakcí Komise rozhodčích FAČR v tom smyslu, že tyto situace nebyly pro rozhodčí jednoduché na posouzení," uzavírá Slovan svou reakci na středeční otevřený dopis Bohemians 1905.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Fulnek z Bohemians a Christ Tiéhi z Liberce v souboji o míč v rámci 14. kola Fortuna ligy.

„Zcela úmyslně reagujeme na tyto události s odstupem několika dní. Emoce, které nás ovládaly bezprostředně po utkání, v tomto vyjádření nemají místo. Nyní můžeme s klidnou hlavou konstatovat, že se cítíme velmi poškozeni řízením utkání ze strany hlavního rozhodčího utkání Marka Radiny, VAR Václava Štěrby a AVAR Jana Hurycha. Dnes máme k dispozici také stanovisko Komise rozhodčích FAČR, které nám dává za pravdu. Ve zmíněném utkání došlo ze strany jmenovaných ke dvěma závažným pochybením," stojí v něm.

„První chyby se dopustil VAR Václav Štěrba při brance Liberce na 1:0. Jsme ochotni akceptovat rozhodnutí hlavního rozhodčího z hrací plochy, který nutně nemusel vidět nedovolenou hru rukou hráče domácích Chaluše. Zcela neakceptovatelný je pro nás fakt, že VAR i přes několikaminutové přezkoumávání dané situace hlavního rozhodčího na chybné rozhodnutí neupozornil, přestože k tomu měl dostatek času i dostupných záběrů," pokračuje klokaní filipika.

„Bohužel jsme nuceni přihlédnout také ke skutečnosti, že se v utkáních Liberce a Bohemians jedná o opakovaná chybná rozhodnutí ve prospěch klubu FC Slovan Liberec, což následně vždy potvrdila také Komise rozhodčích FAČR. Zároveň nejde o první zásadní pochybení ovlivňující výsledek v neprospěch Bohemians v této sezoně," stojí v prohlášení, které zejména severočeský klub odmítl. Jisté je, že další vzájemný souboj mezi Klokany a Libercem v rámci 28. kola na začátku dubna bude mít grády.

Reklama