Hlavní obsah

Příbram - Jihlava 5:0Příbram deklasovala Jihlavu a připravila jí nejvyšší ligovou prohru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mareš 1 : 0
31. Stratil 2 : 0
33. Pilík 3 : 0
76. Švancara 4 : 0
81. Pleško 5 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Příbrami v sobotu deklasovali 5:0 Jihlavu, která utrpěla nejvyšší prvoligovou porážku ve své historii. Středočeši tak v domácím duelu 15. kola odčinili minulou prohru 0:6 z Jablonce, což byl naopak jejich největší debakl. Vysočina venku nebodovala posedmé z osmi zápasů v sezoně a propadla se na předposlední místo tabulky.

Článek

Domácí začali velmi aktivně a v desáté minutě se dostali do vedení. Tomáš Pilík našel přesným centrem z levé strany Mareše, který hlavou skóroval a přerušil třízápasovou sérii svého týmu bez vstřeleného gólu.

Poté mohl zvýšit Zápotočný, ale po Pleškově rohu minul odkrytou jihlavskou branku. V 31. minutě se Příbram radovala podruhé, když se Stratil povedenou ranou trefil do horního růžku. Hned za dvě minuty Tarczalův centr propadl k Pilíkovi a ten zvýšil už na 3:0.

Svěřenci trenéra Petra Čuhela vůbec nepřipomínali mužstvo, které v pěti z předchozích šesti utkání vyšlo střelecky naprázdno. Dominance Příbrami pokračovala i po přestávce. Do velké šance se nejprve dostal Řezníček, jihlavského gólmana Blažka však nedokázal ani nadvakrát překonat.

Čtvrtý zásah přidal čtvrt hodiny před koncem přesnou střelou k tyči střídající Švancara. Potupného "bůra" zařídil Jihlavě v 81. minutě Pleško, jenž povedeným pokusem z trestného kopu překonal bezmocného Blažka. Zkušenému gólmanovi se tak hrubě nevydařil návrat na stadion, kde dříve působil.

1. FK Příbram - Vysočina Jihlava 5:0 (3:0)
Branky: 10. Mareš, 31. Stratil, 33. T. Pilík, 76. Švancara, 81. Pleško. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Nádvorník. ŽK: Krejčí (Jihlava). Diváci: 2864.
Příbram: Hruška - Krbeček, Zápotočný, Hájovský, Pleško - Mareš (79. Krameš), Tarczal, Mišůn, T. Pilík (85. Danoski) - Stratil (59. Švancara), Řezníček. Trenér: Čuhel.
Jihlava: Blažek - Jánoš, Tlustý, Krejčí, Josl - Marek, Karlík (66. Kosak) - Vaculík, Koloušek, Harba (66. Jungr) - Přeučil (85. Teplý). Trenér: Komňacký.

Reklama

Související témata: