Hlavní obsah

Přijde Sigma po Hubníkovi i o Jemelku? Počítáme s ním, tvrdí ředitel klubu Minář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náhradu nejen klíčového stopera Romana Hubníka, který se rozhodl ukončit kariéru, bude muset možná řešit v průběhu letní přípravy kormidelník fotbalistů Olomouce Václav Jílek. Zájem je i o parťáka někdejšího kapitána Sigmy, Václava Jemelku. Trenér a také sportovní ředitel Hanáků Ladislav Minář však tvrdí, že s odchodem reprezentanta, který dnes slaví sedmadvacáté narozeniny, to není tak horké.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Hubník a Václav Jemelka během utkání na Spartě.

Článek

„Nemám žádné informace o tom, že by odcházel. Samozřejmě slýchám, že se kolem něj manažeři točí, ale nic konkrétního se v tomto směru neděje," řekl Právu Jílek.

Podobně reagoval i olomoucký šéf. „O zájmu ze strany jiných klubů se v médiích píše, ale aktuálně žádná konkrétní jednání o Václavu Jemelkovi neprobíhají. Po prodloužené dovolené kvůli reprezentaci se zapojí do přípravy s mužstvem v pondělí a počítáme s ním pro nadcházející sezonu. Přestupové okno je však samozřejmě otevřeno až do září a situace se může v průběhu času změnit," uvedl na adresu rodáka z Uničova Minář.

Získat Jemelku chtěla před časem Plzeň, ale ta nakonec sáhla po „levnějším" čtyřiadvacetiletém beninském reprezentantovi Mohamedu Tijanim, jenž přestoupil do Viktorie ze Slavie. Laso mu údajně hodila i Sparta.

Problém však může být Jemelkova cena. Sigma si ho podle zákulisních informací cení na 23 milionů korun, což však Minář nepotvrdil a ani se k tomu nevyjádřil, a takovou sumu si jen málo klubů v Česku může dovolit vysázet.

Reklama

Související témata: