Hlavní obsah

Jak zachránit Spartu? Rychle vyměnit celý tým! Obstojí jen Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná značka odvrací další kardinální průšvih. Fotbalisté pražské Sparty po výprasku v derby na Slavii budou večer v Plzni hrát o udržení alespoň teoretických nadějí na mistrovský titul. Ve Štruncových sadech přitom nastoupí v roli jasného outsidera. „Tým je špatně seskládaný. Necítím z něj vůli, nasazení, invenci. Na Slavii vůbec nevystřelí na branku... Sparta?!“ kroutí hlavou trenér Dušan Uhrin mladší jako host studia Přímák na Sport.cz. Více si poslechněte v přiložené ukázce.

Sparta před zápasem v PlzniVideo: Sport.cz

 
Článek

Ani pod vedením dánského kouče Briana Priskeho zatím Sparta nedokáže překročit svůj stín. Pár zápasů naznačuje zlepšení, pak znovu upadá do mizérie.

„Sparta není Spartou, jakou byla před deseti lety. Obstojí jen Láďa Krejčí, to je jediný opravdový sparťan. Ale sám to nemůže vytrhnout. Těžko bych si vybral nějakého dalšího hráče, jen Kuchtu. Myslím, že by potřebovali mužstvo vyměnit. Hodně hráčů, což je otázka dlouhé debaty," navrhuje radikální řešení Dušan Uhrin mladší.

„Obměnil bych celé mužstvo. A snažil bych se hodně rychle," trvá si trenér na svém.

Plzeň před zápasem se SpartouVideo: Sport.cz

Netají, že jeho slavný otec Dušan, který dovedl Letenské k výhrám nad Barcelonou a dalšími renomovanými soupeři, je ze současné Sparty rozčarovaný.

„Nese to velice špatně. Stejně jako další staří sparťani. Slušní lidé, nenadávají, ale říkají, děláme to prostě špatně... Snad abych se táty na Spartu ani neptal. Bude mluvit kulantně, ale když se o ní bavíme mezi sebou, tak kulantně rozhodně nemluví," líčí syn.

Lehko se řekne, vyměnit celý tým, ale jak? „Vybrat nejlepší hráče z Čech z týmů těsně za Spartou. A zaplatit je, vždyť cizince Sparta zaplatila," poukazuje Uhrin mladší.

Plzeň dobře útočila, problémy nám dělal hlavně Chorý, hodnotí trenér Barcelony XaviVideo: Sport.cz

„Mohla mít Vlkanovu, neudělala ho. Mně se líbí. Sýkora je lepší hráč, ale Vlkanova je pro Plzeň dobrou náhradou. Taky Sýkoru mohla mít Sparta," dává příklady.

Viktoria sice narazila v Lize mistrů na svůj strop, domácí soutěži však znovu vládne. Spartě hrozí třeba kanonýr Chorý, který v úterý počastoval dvěma góly Barcelonu.

„Tomáš mě překvapil, nebyl to můj favorit. Vždycky měl nějaký loket, žlutou kartu. Teď vůbec nefauluje. Michal Bílek ho výborně vede. Je vidět jeho rukopis. Má s hráči trpělivost, což se mu vrací," oceňuje kouč kolegu.

Bílka ještě stihl poznat jako svěřence. „Když Michal končil jako hráč a já trénoval béčko Sparty, přišel k nám na jeden zápas. Uklidnil mladý tým, dobře viděl všechno kolem sebe. Mladí za ním šli. Chodil jsem se dívat na jeho tréninky. Po skončení si vzal míče a kopl sto trestňáků do jednoho místa," poukazuje trenér ze sparťanské rodiny s úsměvem na kvality sparťana, z nichž teď těží mistrovská Plzeň.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice