Hlavní obsah

Sparta znovu srazila Bohemku! Zlín po Vrbově odchodu válí, Boleslav padla. Slovácko a Olomouc berou jen bod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalová Fortuna liga měla v sobotu na programu pět utkání 14. kola. Body si za remízu 1:1 rozdělily Jablonec s Olomoucí, Zlín po odvolání Pavla Vrby bere další cenné body, když uspěl v Pardubicích 1:0. Bez branek skončil Slovácka s Hradcem Králové. Jediná trefa stačila na výhru Teplicím, které porazily Mladou Boleslav. V posledním sobotním utkání si Sparta po středečním pohárovém vítězství poradila s Bohemians i podruhé, když vyhrála 2:0 a minimálně do neděle se vrátila do čela tabulky.

Audiokomentář: Sparta - BohemiansVideo: Sport.cz

 
Článek

Jablonečtí fotbalisté vstoupili do zápasu proti Olomouci skvěle, když je po chybě hostujícího gólmana Digaňi poslal v šesté minutě do vedení Štěpánek. Domácí si však těsný náskok vychutnávali jen dvanáct minut, po rychlé akci Olomouce se před Hanuše dostal Juliš a přízemní střelou k vzdálenější tyči srovnal.

Ve druhém poločase mohl vedení na stranu Hanáků strhnout Vodháněl, jeho přízemní střelu ale zlikvidoval pozorný Hanuš. A když v obrovské šanci Hanáků neuspěl v nastavení Zorvan, rozešly se oba týmy s výsledkem 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalisté Jablonce bojovali ve 14. kole s Olomoucí

Zlín uspěl i v Pardubicích

Poslednímu Zlínu se po odvolání kouče Pavla Vrby daří, když uspěl nejen v Olomouci (0:0), ale i v MOL Cupu, kde vyřadil Baník (1:0) a potvrzoval to i v prvním poločase zápase v Pardubicích.

Po půlhodině hry dostal za Budinského záda míč Černín, ale jeho branka nebyla po předcházejícím faulu uznána. Těsně před koncem prvního poločasu mohl otevřít skóre zlínský Čelůstka, ale jeho rána jen těsně minula pravou tyč domácí branky.

Už o minutu později hostující Cedidla pro změnu hlavičkou těsně minul pardubickou branku. Hosté však přeci jen odcházeli do kabin s těsným vedením, když v druhé minutě nastavení Bužek tečovanou střelou překonal Budinského.

Domácí ve druhém poločase výrazně přidali. Do šance se po hodině hry dostal Zlatohlávek, který však netrefil hostující branku, podobně se vedlo o chvíli později Solilovi. Hosté tak udrželi těsný náskok a připsali si tři body za výhru 1:0.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Joss Didiba ze Zlína a Kryštof Daněk z Pardubic.

Slovácko s Hradcem bez branek

V opatrném prvním poločase zápasu mezi Slováckem a Hradcem Králové mohli otevřít jako první skóre domácí fotbalisté, ale Kalabiškova rána jen těsně přeletěla břevno hradecké branky.

Ve druhém poločase mohl rozjásat domácí fanoušky v 71. minutě Juroška, jeho ránu ale vyrazil za překonaného Bajzu jeden z obránců Votroků. Utkání tak skončilo bez branek 0:0.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Rigino Cicilia ze Slovácka a František Čech z Hradce Králové.

Teplice srazily Mladou Boleslav

Tepličtí fotbalisté chtěli v zápase proti Mladé Boleslavi dokázat, že aktuální série tří porážek v řadě vezme brzy za své. V 23. minutě se v dobré pozici ocitl Bílek, ale jeho parádní ránu pod břevno ještě lepším zákrokem zlikvidoval Trmal. Zatím jediní přemožitelé pražské Sparty se do obrovské šance dostali na konci prvního poločasu, Solomonova střela z vápna ale těsně minula pravou tyč Grigarovy Branky.

Utkání výrazně ovlivnila situace z 66. minuty, kdy na zhruba padesát minut vypadl elektrický proud. Po návratu hráčů na trávník se v 77. minutě prosadil přesnou střelou domácí Hronek, jeho branka však nebyla pro ofsajd uznána. Skláři však přeci jen mohli slavit. O dvanáct minut později našel Mareček přesnou přihrávkou Knapíka, který nedal ranou pod břevno Trmalovi šanci a rozhodl o vítězství Teplic 1:0.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva Yusuf Helal z Boleslaví, Nemamja Močevič z Teplic

Sparta rozhodla ve druhém poločase

Sparta vstoupila do zápasu proti Bohemce aktivně. Ve 20. minutě mohl favorita poslat do vedení Kuchta, jeho gólovou ránu však mimo branku srazil jeden z hostujících obránců. Pražané měli v prvním poločase výraznou střeleckou převahu (10:2), do gólových šancí se však přes pozornou obranu Klokanů dostávali jen velmi obtížně.

Letenským tak pomohla situace z 67. minuty, kdy byl po zákroku Hybše na Kuchtu nařízen pokutový kop, který s přehledem proměnil Birmančevič. Definitivní klid na kopačky Sparty přinesl opět srbský záložník, když v 81. minutě parádní přihrávkou našel Sadílka, který rozhodl o vítězství rudých 2:0.

Program 14. ligového kola
Sobota
Pardubice - Zlín 0:1
Branka: 45+2 Bužek
Jablonec - Olomouc 1:1
Branky: 5. Štěpánek - 18. Juliš
Slovácko - Hradec Králové 0:0
Teplice - Mladá Boleslav 1:0
Branka: 89. Knapík
Sparta - Bohemians 2:0
Branka: 69. Birmančevič, 81. Sadílek
Neděle
15:00 Karviná - Ostrava
15:00 Liberec - České Budějovice
18:00 Slavia - Plzeň

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.