Hlavní obsah

Priske o útoku na titul: Jsme ambiciózní a hladoví, nic není nemožné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na strategii se nic nemění a cíle ve Spartě zůstávají ty nejvyšší, zdůrazňuje po startu druhé části zimní přípravy trenér Brian Priske. V jarní fázi sezony chce navázat na konec podzimu, kdy Letenští z posledních sedmi ligových duelů vyhráli hned šestkrát.

Brian Priske o zdravotním stavu Krejčího, Čelůstky a Peška. Jak to s nimi vypadá? Video: Sport.cz

 
Článek

Sparta ale vstoupí do jara ze třetího místa, sedm bodů za Plzní a pět za Slavií. „Uvědomujeme si naše postavení v tabulce. Je naším úkolem vyhrát co nejvíce zápasů, abychom splnili jeden z cílů, tedy získat v dalších měsících více bodů než soupeři před námi. Stále jsme velmi ambiciózní a hladoví po úspěchu, nic není nemožné. S kádrem, který máme, můžeme toho všeho dosáhnout," věří dánský kouč.

Na Letné má za sebou první půlrok včetně vypadnutí z předkol evropských pohárů, debaklu v derby i výhře na půdě Plzně. „V posledních utkáních podzimu jsme hráli dobrý fotbal, dávali hodně gólů, udrželi čistá konta. Je to signál, abychom se dál zlepšovali," hlásí Priske a odhodlaně dodává, že tým kolem aktuálně zraněného kapitána Ladislava Krejčího mladšího je připravený na dobrou formu navázat.

Jen posily ze zahraničí? Sparta zůstává českým klubem, na tom se nic nemění, říká Tomáš RosickýVideo: Sport.cz

Sparťané podle Priskeho zkrátka potřebovali čas. „Upřímně, trvalo to o něco déle, než jsem si ze začátku myslel. Ale promítla se do toho zranění klíčových hráčů nebo disciplinární trest pro Jana Kuchtu," přiznává otevřeně.

Tomáš Rosický před sezonou: „Ultimátním cílem je titul, ale jsme na začátku nové cesty, které chceme dát čas a šanci.“

Kádr v zimním přestupovém období doplnili čtyři cizinci – Kaan Kairinen, Qazim Laci, Dimitrije Kamenović a Awer Mabil.

„Analyzovali jsme tým při mém příchodu, diskutovali jsme s Rosou (sportovním ředitelem Tomášem Rosickým) směřování z krátkodobého i dlouhodobého pohledu. Uplynulo šest měsíců, znovu jsme zjistili, co potřebujeme," líčí Priske vzájemnou spolupráci a je rád, že všechny čtyři přestupy se podařilo realizovat před nedělním odletem na soustředění do španělské Marbelly.

Tam zamíří i nový asistent Lars Friis, jenž v polovině prosince nahradil Thomase Nørgaarda, který přijal nabídku stát se hlavním koučem dánského Sønderjyske. Priske by byl samozřejmě rád, aby v průběhu jedné sezony zůstával realizační tým stejný. Nicméně když Nørgaard s nabídkou přišel, Sparta mu vyhověla.

A tak dorazil Priskeho bývalý parťák z Midtjyllandu Friis. „Jsem šťastný, že Lars byl volný a mohl ihned přijít. Začátek spolupráce proběhne jednoduše, známe se a věřím, že chemie v realizačním týmu zůstane stejná, možná bude ještě lepší," doufá hlavní trenér.

Na nastavené filozofii a způsobu práce se prý nic nemění. Priske s nadsázkou říká, že hráči budou jen poslouchat jiný hlas. „Samozřejmě, Lars se musí rychle naučit vnímat naše fotbalisty, seznámit se s nimi, ale strávíme deset dnů ve Španělsku, kluky budeme mít k dispozici 24 hodin denně. Tuším, že vše proběhne hladce," zůstává optimistický.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.