Hlavní obsah

Priske se vykartoval. Po propadu za Slavii věří: Máme kvalitu, aby titul zůstal na Letné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téma karetních trestů řeší na Letné v poslední době celkem pravidelně. V neděli byl při remíze 1:1 s Mladou Boleslaví vyloučen Angelo Preciado a v dalším zápase s Boheminas bude na lavičce chybět trenér Brian Priske. Sparta nesmí klopýtnout, protože se jí může vzdálit obhajoba titulu.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér fotbalové Sparty Praha Brian Priske během střetnutí s Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Štve vás, že kvůli čtvrté žluté kartě budete v Ďolíčku jen na tribuně?

Rozhodně mě situace netěší. Samozřejmě musím pravidla akceptovat, stalo se mi to poprvé v kariéře.

Navíc jste po ztrátě klesli na druhé místo o bod za Slavii.

Určitě je to komplikace. Boj o titul máme nyní daleko těžší.

Sparta v poslední době nepodávala optimální výkony, ale duely s Hradcem Králové a Českými Budějovicemi zvládla. Nebyl podobný budíček nevyhnutelný?

Nejsem si jistý, zda to nazývat budíčkem, ale musíme tak aktuální stav brát. Jako restart pro zbytek duelů. V této fázi sezony máte v těle určitou paranoiu. Jste ve střehu a sledujete, jak se hráči chovají. Chtěl jsem je udržet v pozoru s ohledem na to, jak poslední týdny probíhají.

Nepovedlo se?

V první půli jsme hráli pod naší obvyklou úrovní. Na druhou stranu nechci vše vidět černobíle. Musíme se koukat, že jsme nastoupili minulý víkend v Budějovicích, v týdnu jsme zvládli pohár v Opavě. Nerad bych hodnotil, že vše s Boleslaví bylo špatně. Musíme si vzít z utkání pozitivní věci a uvědomit si, čeho jsme dosáhli. Co a proč se nám už povedlo.

Můžete být konkrétní?

K úspěchům vedla disciplína a tvrdá práce. Teď je potřeba zabrat. Hráči, realizační tým, klub. Musíme jít stejnou cestou. Máme kvalitu, aby titul zůstal na Letné.

Filip Panák popisoval, že atmosféra v kabině byla po zápase na bodu mrazu.

Odpovídala tomu, že jsme ztratili doma body. Jsme nespokojení a víme, že náš výkon nebyl dobrý. Pokud reprezentujete „S“ na dresu, musíte být lepší. Není možné promrhat prvních 45 minut. O půli jsem sáhl do sestavy a v určitém ohledu nebylo fér vůči Markusi Solbakkenovi a Jaroslavovi Zelenému, že byli vystřídáni. Hráčů, kteří měli jít dolů, bylo určitě víc.

Podepsala se na výsledku více červená pro Preciada, nebo právě mizerné úvodní dějství?

Obě věci mám na stejné úrovni. Karta je neakceptovatelná stejně jako to, co jsme předvedli v první půli. Vůbec jsme se neprezentovali tak, jak chceme. Statisticky jsme dominovali, měli mnoho pokusů a průniků do pokutového území soupeře, ale chybělo dodržování základních principů. To mě mrzí nejvíce. Bez ohledu na data jsme si prostě vyhrát nezasloužili.

Sparťané byli vyloučeni už pojedenácté v sezoně, a rozhodně ne poprvé zbytečně. Dělají vám problém psychologické hrátky se soupeři?

Karet je v sezoně rozhodně mnoho. Můžeme se bavit, jestli některé měly být uděleny, ale to určitě neplatí o těch v poslední době. Musíme hry zvládat s vědomím disciplíny bez ohledu na to, jak k situaci přistupuje soupeř. Šli jsme do sezony s vědomím, že nás všichni chtějí porazit. Je jen na nás, abychom si s tím poradili.

Reklama