Hlavní obsah

Priske: Slavia nám změnou taktiky vyjádřila respekt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lehce netradiční derby viděli v neděli na Letné fotbaloví fanoušci. Bez velkých emocí, výrazných šancí, a nakonec i gólů. Trenér Sparty Brian Priske přiznal, že jeho týmu trochu došla šťáva. Vedle toho chválil hlavního rozhodčího Ondřeje Pechance a prohlásil, že Slavia zvolenou taktikou vyjádřila Spartě respekt.

Slavia nám změnou taktiky vyslovila respekt! Předala nám iniciativu, hodnotí derby Brian PriskeVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparta poprvé v této sezoně doma ztratila, ale stále vede ligu o čtyři body. Jaké pocity ve vás převládají?

Jsem zklamaný, že jsme nevyhráli. Ale někdy musíte být spokojeni i s remízou. Soupeř nám vyjádřil respekt, jaký si zasloužíme. Tím, že změnil taktický přístup, přenechal nám iniciativu. Na rozdíl od minulých derby, kdy presoval a hrál ve velké intenzitě, se soustředil hodně na obranu. Máme za sebou opravdu těžké utkání, je složité dobývat pevnou obranu. V několika rozhodujících momentech jsme udělali špatná rozhodnutí. Také nám chyběla trochu energie a síla v důsledku náročného programu.

O půli střídal Filip Panák, bylo to kvůli zranění?

Cítil bolest v lýtku, takže jsme se rozhodli ho stáhnout a poslat na jeho místo Asgera Sörensena.

Ten si podle vás vedl dobře?

Objevila se možnost dostat na trávník čerstvého hráče. Měl více sil, odehrál kvalitní druhý poločas. Dobře pomáhal v obraně i směrem do útoku.

Třetí derby v řadě s červenou kartou. Ale rozhodčí má respekt, jak to dnes odřídil, chválil Brian Priske. Video: Sport.cz

Budete mít stejná slova i pro hlavního sudího Ondřeje Pechance, i když vyloučil Angela Preciada?

Musím zdůraznit, že rozhodčí měl derby pod kontrolou. Chci mu vyjádřit respekt, měli bychom ho všichni ocenit. Je potřeba mít pro těžké zápasy sudí, kteří vypjaté duely zvládnou. Věřím, že nedělní derby bylo jen příkladem do budoucna.

Ve čtvrtek je už první zápas osmifinále Evropské ligy s Liverpoolem. Jste sebevědomí?

Víme, že se potkáme s jedním z nejlepších klubů současnosti. Ano, mají našlapaný program s těžkými zápasy, ale to je fotbal, jsme na tom podobně. Naše sebevědomí je dobré. Připravíme se, jak nejlépe to půjde. Jsme outsider, ale víme, že Letná nám dodá extra věci. Hráči se těší a nejdou si pro zážitek. Berou dvojzápas jako výzvu.

Sám jste na Liverpool narazil jako hráč i trenér. Co svěřencům předáte?

Nevím, co kluci cítí. Jsou to velký zápasy, obrovská výzva. Nastoupíme proti ikonickému klubu, v odvetě na ikonickém stadionu. Hráči jsou profesionálové, odvedou svou práci, jak nejlépe umí. S respektem k soupeři zkusíme doma vyhrát, prezentovat se naší hrou. A pokud si chce někdo pak užít Anfield, může si po kariéře koupit vstupenku. Nepojedeme tam jako turisté, chceme uspět. Očekávám, že pro postup uděláme všechno.

Reklama