Hlavní obsah

Priske: Těžký týden jsme zvládli, Ryneš s Vitíkem dělají velký pokrok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během sedmi dnů narazili na oba největší rivaly v boji o mistrovský titul, navíc mezi oběma ligovými šlágry postoupili v poháru přes Líšeň. Po remíze na Slavii fotbalisté Sparty porazili Plzeň (2:1), takže se dál vyhřívají na prvním místě tabulky. „Musíme dál tvrdě pracovat. Vím, že to může znít trochu nudně, ale je to tak,“ nepřipouští trenér Brian Priske ani po klíčovém týdnu žádné uspokojení. Pochvalu si od něj vysloužili mladíci Ryneš s Vitíkem.

Vítězství nad Plzní je zasloužené, říká Brian Priske. Na rozdíl od derby to byl dobrý zápasVideo: Sport.cz

 
Článek

Cenná výhra, Plzni jste odskočili o sedm bodů.

Myslím, že vítězství je zasloužené. Utkání bylo náročné, čelili jsme spoustě osobních soubojů, dlouhým balonům za obranu a četným standardním situacím. Dokázali jsme si s tím ovšem poradit a zároveň si vypracovat celou řadu šancí. Pokud bychom jednu z nich proměnili, mohli jsme utkání takzvaně ukončit. K Plzni i práci trenéra Koubka máme velký respekt, ale zvládli jsme to.

Utkání napravilo reputaci očekávaných šlágrů. Na rozdíl od derby došlo i na fotbal…

Ano, atmosféra a hra byly určitě lepší než před týdnem. Po všech stránkách dobrý zápas. Do utkání jsme vstoupili dobře a dostali se k našemu způsobu hry. Když pak soupeř v první půli střídal, chvilku nám trvalo, než jsme se takticky přizpůsobili, ale podařilo se. Druhá půle byla z obou stran velmi kvalitní. Měli jsme dobrou výstavbu a vytvořili si spoustu šancí, jen se nám nedařilo zápas rozhodnout. Plzeň naopak hrozila ze standardních situací. Rozhodně hezký zápas.

Vitík nám dnes zachránil pár bodů. Za posledních pár měsíců udělal obrovský pokrok, chválí Brian PriskeVideo: Sport.cz

Slavii a Plzeň máte za sebou. Jak hodnotíte vývoj po konfrontaci s nejsilnějšími ligovými soupeři?

Jak počtem bodů, tak fotbalově, jsme na tom docela dobře. Střílíme dost branek a jsme také pevní v obraně. Čeká nás ale ještě dlouhá sezona, další náročná utkání, třeba na Baníku. Hlavně se musíme soustředit na sebe a na další rozvoj našich hráčů. Jsem rád, že jsme těžký týden zvládli. Nezbývá nám ale nic jiného než neustále udržovat vysokou disciplínu a pokračovat v tvrdé práci.

Jan Kuchta dal Plzni gól žehličkou. Je pro mě důležité, že jsem se konečně trefil!Video: Sport.cz

Když je řeč o rozvoji hráčů, jak vás potěšil výkon Matěje Ryneše?

Samozřejmě, dělá velké kroky kupředu. O jeho ofenzivních kvalitách víme, už minulé léto a v průběhu hostování v Hradci jsme jeho kvality viděli. Teď ovšem zlepšil také defenzivní činnost a přidal na intenzitě. Má za sebou obrovský kus práce. Opravdu mě baví sledovat, jak se zlepšuje. Odehrál výborné utkání.

A co další mladík Martin Vitík, jehož obranný zákrok na čáře vám v závěru uhájil výhru?

I pro mě to byl těžký moment, stejně jako pro celý stadion. Bránili jsme se řadě standardek a odražený míč vyplaval před vápnem. Viťas předvedl parádní zákrok a zachránil nám pár bodů. (úsměv) Musím vyzdvihnout způsob, jakým se rozhodl. Na tom právě pracujeme, jak dělat správná rozhodnutí v těžkých situacích. Také Martin za několik posledních měsíců udělal velký pokrok.

Důležité je, že hraju, že se týmu daří a tím pádem se daří i mně, těší lídra produktivity Lukáše HaraslínaVideo: Sport.cz

Po roce opět vyvolal emoce zákrok Chorého na Sörensena. Jak ho hodnotíte?

Neviděl jsem to a nerad bych se hned po utkání vyjadřoval ke konkrétním situacím. Radši zhodnotím, jak jsme se s utkáním popasovali. Třeba jak si kluci poradili se standardkami soupeře, s jakým přehledem hráli naši tři stopeři a popasovali se s vysokými útočníky. Navíc jak pomáhali v ofenzivě, což bylo vidět především u Filipa Panáka v druhém poločase. Nebo s jakým klidem hrál pod tlakem Peter Vindahl, jak pracoval střed zálohy Laci - Sadílek. Na hřišti je rozhodčí, jeho verdikt respektuji.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.