Hlavní obsah

Priskeho namíchl rozhodčí: Skoro celý tým dostal žlutou kartu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariáš, jaký je málokdy k vidění. Rozhodčí Szikszay rozdal v ligovém utkání mezi fotbalisty Slovácka a Sparty (1:3) celkem 12 žlutých karet. Osm z nich připadlo obhájcům titulu, takže je docela zázrak, že se nikdo nevykartoval před klíčovým derby se Slavií. „Vydru jsme střídali, protože měl žlutou kartu. Měl jsem obavy z vyloučení. Skoro celý tým tady dostal žlutou kartu…“ kroutí hlavou trenér Brian Priske. Jednu z nich vyfasoval i on sám.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Brian Priske ze Sparty během utkání na Slovácku.

Článek

Když je řeč o rozhodčím, před třetím gólem spadl ve vápně Sinjavskij. Nebál jste se, že místo uznání branky budou domácí kopat penaltu?

Myslím, že jsem byl celkem v klidu. Nic nekomfortního. Skórovali jsme, radoval jsem se z branky. Náš výkon ve druhém poločase se mi líbil.

V prvním asi ne, Slovácko mělo na začátku několik tutovek.

Slovácko hraje náročně, přímočaře, pomáhá si dlouhými balony. Je velmi soubojové, což je složité bránit. O pauze jsme si řekli, že musíme najít lepší úroveň naší hry, prostě ať hrajeme normálně. Být trpělivější, přesnější, mít kvalitnější výběr místa. Kredit pro hráče, jak se to ve druhém poločase povedlo a jak jsme se zvedli.

Proti čtvrteční odvetě s Galatasarayem jste udělal osm změn v sestavě, stejně znovu rozhodli Haraslín s Birmančevičem. Jak jsou pro vás důležití?

Těžká odpověď. Samozřejmě jsou důležití. Ale nemyslím si, že víc než ostatní hráči. Potřebujete i devět jiných kluků. V naší struktuře hry Haraslín s Birmančevičem vynikají. I čísly. Zase ukázali, jak velmi jsou kvalitní, ale potřebujete celý tým. Všichni kluci mají formu, kondici, sebevědomí. A každý je závislý na svých spoluhráčích. O výhru se zasloužili všichni tvrdou prací.

Nasadil jste Tuciho, aby se Kuchta nevykartoval na derby?

Kdepak. Tuci si nominaci zasloužil za svou práci a důslednou přípravu v předešlých dnech a týdnech. Honza měl v nohou opravdu náročných 97 minut ze čtvrtka, kdy se naplno vydal. Na Slovácku nás čekalo další utkání ani ne po třech dnech, takže jsme sestavu museli protočit.

Teď přicházejí dvě derby se Slavií, pak narazíte na Liverpool. To všechno jsou první vrcholy sezony.

Netrávím moc času přemýšlením, jestli nás čekají důležité nebo třeba klíčové momenty. Od začátku sezony neustále hrajeme zápasy uprostřed týdne, jeden za každé tři čtyři dny. Stejně tak jedeme od úvodu jarní části, takže se nic moc nemění. Máme zkrátka náročný program. Ať už půjde o některý ze zápasů derby, souboje s Liverpoolem, nebo třeba s Plzní, budeme vždy připraveni. Vždy se ale zaměřujeme na nejbližší utkání. Teď máme další dva dny na to, abychom se připravili na pohárové derby. Jsem na hráče pyšný. Opět ukázali, že se po tak krátké době dokážou koncentrovat a správně připravit na další těžké utkání. Víme, že program, který nás čeká, je těžký, ale těšíme se na další těžké výzvy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.