Hlavní obsah

Problém pro Plzeň. Náhrada za Beauguela v Helsinkách nepomůže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přišel jako náhrada za nejlepšího střelce uplynulého ligového ročníku Jeana Davida Beauguela. Jenže hned v nejdůležitější fázi nové sezony nemůže fotbalová Plzeň s útočníkem Janem Klimentem počítat. Ve středečním úvodním duelu 2. předkola Ligy mistrů na půdě HJK Helsinky bude letní posila jen u televize.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Jan Kliment (vlevo) se v souboji o míč přetlačuje s bratislavským Richardem Križanem.

Článek

„Honza v Helsinkách nemůže hrát, má trest z minula," uvedl trenér Michal Bílek. Kliment zřejmě pyká za 5 let staré vyloučení v předkolech Evropské ligy. Ještě v dresu Bröndby Kodaň dostal červenou kartu v utkání s finským VPS. Z trestu mu zbývá odsedět poslední zápas.

„Od Honzy si jinak hodně slibujeme, dělali jsme ho místo Bogyho. Nebude to pro něj jednoduché, v minulé sezoně v Krakově pravidelně nehrál. Věřím ale, že se dostane brzy do formy," doplnil Bílek, který by měl mít pro důležitý souboj s finským mistrem k dispozici nejsilnější možný kádr včetně osmi nových tváří. Tedy pokud víkendový test kotníku kapitána Lukáš Hejdy dopadne příznivě.

„Doufám, že Lukáš Helsinky stihne. Věřím, že jsme na sezonu celkově dobře připraveni, že jsem dobře posílili. Nechci soudit, jestli jsme silnější nebo slabší. Nebude jednoduché zastoupit Bogyho, který dal v minulé sezoně devatenáct gólů. Odešel i stoper Santos, který nám na jaře hodně pomohl," pověděl Bílek.

Plzeňský kouč připustil, že kádr Viktorie i přes mnoho změn není ještě uzavřený. Každopádně ho čeká v dohledné budoucnosti jeho redukce. „Přestupní termín je dlouhý, může někdo přijít i odejít. Teď se soustředíme na dvojzápas s Helsinkami, potom začneme šíři kádru řešit," pronesl Bílek. Právě bitvy s finským šampionem rozhodnou, jestli bude redukce výrazná nebo kosmetická. V případě postupu si totiž úřadující čeští mistři zajistí minimálně základní skupinu Konferenční ligy. V opačném případě zůstanou počtvrté v řadě bez evropských pohárů.

„Pokud se dostaneme do pohárů, čemuž věřím, bude celý podzim hodně náročný. Potom bude důležité mít široký, kvalitní kádr," dodal Bílek, jehož mužstvo bude obhajovat mistrovskou pozici. České lize dává stejnou důležitost jako bojům o Ligu mistrů. „Není pro nás důležitější Ligy mistrů před ligou. Když vám uteče začátek soutěže, budete mít problém se dostat do pohárové příčky. V lize chceme zůstat na špici," uzavřel Bílek.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.