Hlavní obsah

Profesionál silný v soubojích i snadné sousto pro rychlá křídla. Italové představují posilu Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavného trenéra Lazia Řím Maurizia Sarriho nepřesvědčil, o restart kariéry se pokusí v pražské Spartě. Podle italských novinářů je 22letý Srb Dimitrije Kamenovič fotbalistou, který se římským neúspěchem nenechal zlomit. Vyniká fyzickou hrou, naopak nenadchne při konstruktivní rozehrávce a rychlostních soubojích.

Foto: @ACSparta_CZ, Twitter

Na Letnou míří obránce Dimitrije Kamenovič z italského Lazia.

Článek

„Kamenovič je obětavý hráč, vyloučení z prvního týmu Lazia si nenechal příliš vstoupit do hlavy. Choval se opravdu profesionálně. Tvrdě na sobě pracoval, věřil ve své schopnosti, o kterých chtěl Sarriho přesvědčit. V kabině působil pozitivně, vytvořil si mezi spoluhráči mnoho kamarádů,“ představuje novou tvář týmu z Letné Apollo Heyes z italského webu The Laziali.

Srb přišel do Sparty oficiálně na půlroční hostování, kluby jsou však domluveny, že zůstane až do léta 2024. V posledních měsících toho ale moc neodehrál, nastoupil pouze do druhé půle květnového klání s Hellasem Verona a poté do přátelských zápasů.

„Lazio nechalo hráče ochotně odejít, aby dostával více prostoru. V taktických plánech Sarriho neměl místo,“ vysvětluje Fabio Belli z redakce Laziostory.it. Kamenovič přišel do Říma v létě 2021 za tři miliony eur jako velká neznámá za trenérem Simonem Inzaghim, jenž však krátce poté přesídlil na lavičku Interu Milán. „Nový kouč Sarri o koupi mladého Srba nebyl nikdy přesvědčen,“ dodává Belli.

Inzaghi si totiž Kamenoviče vyhlédl na levý okraj tříčlenné obranné řady v systému 3-5-2, jenže Sarri preferuje rozestavení 4-3-3. Zde podle italských novinářů přišel kámen úrazu.

„Je to levý obránce s výbornou fyzickou kondicí a temperamentem. Nejlepší výkony dokáže opravdu podávat ve tříčlenné obraně,“ vysvětluje Belli. „Kamenovič má i taktickou flexibilitu, pokud by Sparta nehrála na tři stopery, mohl by se z něj stát levý bek nebo klasický střední obránce. V defenzivě hraje dobře pozičně. Je také schopen jisté rozehrávky,“ doplňuje Heyes.

Kde jsou však slabiny 188 centimetrů vysokého muže, který dostal v srbské reprezentaci do 21 let kapitánskou pásku a fotbalově vyrostl v klubu FK Čukarički?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dimitrije Kamenovic (@__kamenovic)

Belli jako první zdůrazňuje nerozehranost, která za poslední rok mohla zbrzdit Kamenovičův kariérní růst. „Směrem dopředu má poměrně omezené schopnosti, při postupu s míčem toho moc nenabízí. Není také nijak zvlášť rychlý, a v případě, že by hrál na pozici levého beka, byl by pravděpodobně snadným soustem pro rychlá křídla soupeře,“ zdůrazňuje Heyes.

Je tedy očividné, že přichází konkurence nejen pro Caspera Höjera, ale také pro stopery Filipa Panáka, Martina Vitíka, Ondřeje Čelůstku či Asgera Sørensena.

„Hostování ve Spartě je chytré rozhodnutí, důležité pro hráčův rozvoj. Je těžké si představit, že by na jaře dostával v Laziu nějaký herní prostor, konzistentní minutáž ve Spartě může pro jeho sebevědomí udělat zázraky. Nedivil bych se, kdyby se Sparta rozhodla nechat si Kamenoviče natrvalo,“ soudí Heyes.

„Je mladý a potřebuje prostor, aby dozrál. Sparta může být tou správnou šancí, jak se znovu chytit, ale musí okamžitě najít místo v základní sestavě,“ podotýká Belli.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články