Hlavní obsah

Provod zařídil Slavii z penalty aspoň bod. Provedení nebylo nejlepší, ale naštěstí to tam spadlo, těší ho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pěti výhrách v řadě zaznamenali v ligové soutěži v utkání na stadionu Slovácka bodovou ztrátu. Fotbalisté Slavie si nepohlídali začátek utkání a už po patnácti vteřinách inkasovali. O tom, že si z Uherského Hradiště odvezli aspoň remízu 1:1, rozhodl proměněnou penaltou záložník Pražanů Lukáš Provod.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Lukáš Provod ze Slavie při utkání se Slováckem.

Článek

Gólman Slovácka Nguyen si po vaší střele doprostřed branky na balon sáhl...

Byl jsem rozhodnutý, kam desítku kopnu. Provedení nebylo nejlepší, ale naštěstí mi to tam spadlo. Jsem za to hrozně rád.

Remízu vzhledem k průběhu střetnutí berete?

My vždycky chceme tři body, takže pro nás je to ztráta. Měli jsme ovšem katastrofální vstup do zápasu. Nechali jsme si dát hodně rychle gól, a měli jsme to potom složité. Slovácko mohlo vycházet ze zabezpečené defenzívy. My jsme do poločasu nepředváděli svoji hru. Často jsme zbytečně jen nakopávali míče dopředu.

Druhá půle už byla z vaší strany lepší, že?

Rozhodně. Velká škoda, že jsme dotlačili balon do sítě jen jednou. Přes zkušené a vysoké obránce Slovácka jsme se ovšem těžko prosazovali. Vracím se k tomu, že jsme my měli skórovat jako první, a ne pak honit výsledek. A pustili jsme Slovácko do příliš velkého množství vyložených šancí. Musíme si ty situace u videa důkladně rozebrat.

Měl zápas parametry evropské pohárové soutěže, která obě mužstva od čtvrtka čeká?

Co se týká vysokého tempa, tak asi ano. Zápasy v Evropě jsou ale specifické a trochu jiné než v domácí lize. Soupeři si většinou počínají fotbalověji a hrají víc po zemi. Teď se musíme na úvodní zápas základní skupiny Konferenční ligy na hřišti tureckého Sivassporu dobře zkoncentrovat. Potřebujeme se ve čtvrtek vrátit k tomu, co nás doteď zdobilo. A hlavně si už nesmíme nechat utéct začátek utkání.

Reklama