Hlavní obsah

První gól od loňského srpna. Škoda, že to nestačilo aspoň na bod, mrzelo útočníka Slovácka Vechetu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět minut před pauzou vyrovnal útočník fotbalistů Slovácka Filip Vecheta v ligovém zápase se Slavií na 1:1, ale ani jeho gól nestačil na to, aby hradišťský tým v jarní části první ligy na čtvrtý pokus před svými fandy konečně bodoval. Moravské mužstvo nakonec s favoritem 1:3 padlo a v tabulce nejvyšší soutěže si pohoršilo vzhledem k výhrám Baníku a Mladé Boleslavi ze čtvrté na šestou příčku.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Útočník Slovácka Filip Vecheta v hlavičkovém souboji se stoperem Slavie Tomášem Vlčkem.

Článek

„Moc mě mrzí, že jsme zápas se Slavií nedotáhli aspoň k remíze. Šancí jsme si vytvořili docela dost, ale nebyli jsme bohužel produktivní. Škoda že jsme nic nevytěžili z dobrého vstupu do utkání,“ litoval jednadvacetiletý Vecheta.

V poslední době ho trenér Slovácka Martin Svědík upřednostňuje na hrotu před urostlým Riginem Ciciliou. V duelu s mužstvem z Edenu vstřelil teprve svoji druhou branku v tomto ligovém ročníku.

Skóroval po velkém závaru v šestnáctce Pražanů. „Dostal se ke mně odražený balon. Stál jsem na správném místě. Podařilo se mně zblízka zasunout balon patičkou do odkryté branky,“ potěšilo Vechetu.

Trefil se poprvé od loňského srpna, kdy přispěl k domácí remíze 2:2 s Mladou Boleslaví. „Jsem za to hrozně rád, vždyť to už byla docela dlouhá doba,“ svěřil se mládežnický reprezentant.

Nakonec ale opouštěl Vecheta hřiště se svými hradišťskými parťáky zklamaný. Pražané totiž ještě do poločasu strhli vedení znovu na svou stranu a po změně stran navýšili náskok proměněnou penaltou. „Ta to bohužel všechno završila. Velká škoda, že moje trefa nestačila aspoň na bod,“ posteskl si.

Autor sedmi ligových gólů byl ale přesvědčený, že Slovácko nepodalo před vyprodaným hledištěm špatný výkon. „Všichni jsme makali na sto procent. Nechali jsme na hřišti maximum. Bohužel jsme obdrželi hrozně laciné góly. V dalším zápase v Liberci už musíme bodovat,“ předsevzal si Vecheta.

Reklama