Hlavní obsah

První gól v lize za Plzeň. Bylo by fajn, kdyby se pořád hrálo čtvrté kolo, vtipkoval Vlkanova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zní to zvláštně, ale je to tak. Záložník Adam Vlkanova dal ve 4. kole fotbalové ligy gól za dva kluby. Trefil se v srpnu za Hradec Králové v duelu s Bohemians Praha (2:1), ve středu pak v dohrávce 4. kola v dresu Plzně proti Brnu (4:0). Duel se Zbrojovkou byl přeložen z původního termínu kvůli účasti Viktorie v předkolech Ligy mistrů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Adam Vlkanova z Plzně (vlevo) překonává gólmana Zbrojovky Brno Jakuba Šimana (vpravo), přihlíží Jakub Šural.

Článek

„Bylo by fajn, kdyby se pořád hrálo čtvrté kolo," vtipkoval Vlkanova. Na podzim vstřelil celkem tři góly. Kromě dvou v domácí soutěži skóroval v Lize mistrů do sítě Bayernu Mnichov. Ano, ve čtvrtém zápase v základní skupině. „Čtyřka mi prostě vyhovuje," culil se 28letý reprezentant.

Proti Brnu se prosadil v prvním poločase, když vystihl malou domů obránce Šurala a prostřelil brankáře Šimana. „Počítal jsem, že to bude hlavou dávat gólmanovi. Tyto situace obránci většinou takhle řeší. Šel jsem tam na blind a doufal, že se mu malá domů nepovede. Udělal jsem dobře," lebedil si Vlkanova, pro kterého to byla premiérová ligová branka za Viktorii od letního příchodu z Hradce Králové.

„Jsem rád, že mi to tam v lize za Plzeň konečně padlo. Nejdůležitější je, že vyhráváme a získáváme body. Ale samozřejmě každý gól potěší," podotkl Vlkanova. K jeho zásahu přidali viktoriáni po přestávce další tři. Dva obstaral útočník Chorý (jednou z penalty), účet zápasu uzavřel střídající Bassey.

Západočeši získali díky středečnímu triumfu jistotu, že půjdou do jara z pozice lídra. Nyní vedou o čtyři body před Slavií. Podzimní část nejvyšší soutěže zakončí v neděli u Botiče proti Pardubicím. Bude pro bývalého Hradečáka Vlkanovu toto utkání speciální?

„Derby jsem nikdy extra neřešil. Půlku rodiny mám z Pardubic, půlku z Hradce. Pro mě to je zápas jako každý jiný. Doufám, že si v něm čtyřbodový náskok udržíme. Jsme rádi, že jsme první, většina lidí tomu zase nevěřila. Dokazujeme, že v našem týmu je velká síla," uzavřel Vlkanova.

Sestava 4. kola fotbalové Fortuna ligy podle Sport.cz:
Mucha (Teplice, 1) - Hejda (Plzeň, 2), Sörensen (Sparta, 1), D. Jurásek (Slavia, 3) - Masopust (Slavia, 2), Kalvach (Plzeň, 3), Trubač (Teplice, 1), Douděra (Slavia, 2) - Tecl (Slavia, 4), Čvančara (Sparta, 1), Vlkanova (Hradec Králové/Plzeň, 3).

Reklama

Související témata: