Hlavní obsah

Sparta má první zimní posilu. Pořídila si útočníka z Albánie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalový rok 2023 Sparta zakončuje s první zimní posilou. Albánský záložník Qazim Laci má v týmu nového krajana: z Lokomotivy Záhřeb na Letnou přestoupil 23letý útočník Indrit Tuci. Podle klubového webu Sparty podepsal víceletý kontrakt.

Foto: AC Sparta Praha

Albánský útočník Indrit Tuci je první zimní posilou Sparty.

Článek

Po parafování smlouvy vytočil číslo Laciho, jenž ho zvesela přivítal: „Vítej ve sparťanské rodině!“

Rodná Albánie byla Tucimu malá už v osmnácti. Právě tehdy vyměnil domovské město Lezhë za Záhřeb, v tamní Lokomotivě hrál skoro pět let. Jeho bilance v áčku? 105 ostrých zápasů, 21 gólů. Teď je nováčkem ve Spartě, která za něj podle webu Lokomotivu zaplatila milion eur čili necelých 25 milionů korun. Záhřebský klub bude mít nárok i na podíl z dalšího přestupu.

„To, že jsem hráčem Sparty, zní velmi dobře. Mám velkou radost, že jsem v největším českém klubu. Těším se, až si zahraju před fanoušky na Letné. Střílet góly a pracovat pro tým pro mě bude hodně znamenat. Chci se Spartou vítězit a pomoct jí k zisku titulu,“ řekl Tuci pro klubovou televizi Sparty. „Líbí se mi fotbal, kterým se Sparta prezentuje. Viděl jsem posledních pět zápasů, byly opravdu napínavé. Hra Sparty je takticky velmi vyspělá, hodně se hraje jeden na jednoho. Myslím, že se tomu rychle přizpůsobím, protože takový styl hry mi vyhovuje.“

Měří 191 centimetrů, má potetované pravé předloktí a může hrát na hrotu útoku i kmitat na křídle. Sedmkrát nastoupil za albánskou jednadvacítku a v kvalifikaci na letošní EURO se coby soupeř potkal se svými novými parťáky Martinem Vitíkem, Václavem Sejkem a Kryštofem Daňkem, jenž na podzim hostoval v Pardubicích.

Na podzim v chorvatské lize nasázel šest gólů a přidal tři asistence, v pořadí elitních střelců soutěže jsou výš jen čtyři borci. „Patřil mezi nejčastěji zakončující hráče: v 17 zápasech vyslal na branku soupeře 42 střeleckých pokusů, šestkrát pak zakončoval hlavou. V pokutovém území soupeřů měl 62 dotyků, jen čtyři hráči chorvatské ligy byli v této statistice úspěšnější,“ zmínil sparťanský web.

„Jmenuji se Indrit Tuci, těším se na vás,“ vzkázal fanouškům a poprvé zapózoval v rudém dresu. K týmu se připojí 8. ledna, kdy Sparta zahájí zimní přípravu.

Reklama

Související témata:
Qazim Laçi