Hlavní obsah

Ztratí Sparta mladého stopera? O Vitíka prý stojí italský mistr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zažil pohádkový rok, navíc je vzhledem k nízkému věku perspektivní. Není divu, že o 20letého stopera fotbalové Sparty Martina Vitíka je zájem ze zahraničí. Nejnověji se mluví o přestupu do Neapole. Podle italských médií úřadující italský mistr českého reprezentanta sleduje a dost možná učiní Spartě finanční nabídku.

Foto: Vlastimil Vacek

Martin Vitík ze Sparty Praha během děkovačky s fanoušky po utkání 10. kola Fortuna ligy, AC Sparta Praha - FC Viktoria Plzeň.

Článek

Neapoli se na podzim příliš nedaří. Také proto, že do Bayernu odešel v létě klíčový stoper Min-Jae Kim. Defenziva SSC bez něj nefunguje. Oproti mistrovské sezoně, během které inkasovala pouze 28×, je obranná fáze slabinou. V 17 duelech Serie A inkasovala už 21 gólů.

Prezident klubu De Laurentiis se na toto konto nechal slyšet, že v zimě chce přivést za Kima náhradu. Podle informací italských médií je mezi vytipovanými kandidáty také Vitík. Kromě něj je v hledáčku Neapole také defenzivní záložník Mats Wieffer z Feyenoordu Rotterdam.

Tržní cena Vitíka je podle serveru Transfermarkt 5 milionů eur (přibližně 124 milionů korun). Je však vysoce pravděpodobné, že Sparta by za mladého obránce požadovala výrazně vyšší sumu. Vitík má totiž na Letné kontrakt až do června 2026.

O Vitíkovi, který v české lize odehrál doposud 71 zápasů, se v souvislosti s přesunem do zahraničí mluvilo už několikrát. Naposledy se objevily spekulace o zájmu AC Milán či Ajaxu Amsterdam.

Reklama