Hlavní obsah

První zápas, první selhání. Beru to na sebe, reagoval Hapal na bídu Baníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdekdo si mohl myslet, že poslední Budějovice budou pro Baník snadnou jednohubkou. Jenže… „Celých 90 minut jsme tahali za kratší konec,“ přiznal ostravský trenér Pavel Hapal po překvapivé porážce 0:3. Jeho tým byl v jarním prologu nečekaně nevýrazný a po zatím nejvyšší prohře v sezoně se z šestého místa propadl na osmé. I proto z Hapala čišelo zklamání.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Pavel Hapal má starosti: jeho Baník po překvapivé porážce 0:3 v Českých Budějovicích vypadl z elitní šestky

Článek

Experti před startem jara věštili, že by se Baník při troše štěstí mohl po letech vrátit do pohárů, jenže hned první zápas vás srazil zpátky na zem, viďte?

Na začátku jsme měli jednu stoprocentní gólovou šanci, ovšem jinak jsem viděl spoustu špatných výkonů. Fotbalových i běžeckých. Kdyby to byli jeden nebo dva hráči, přemýšlel bych o tom jinak, ale takhle beru porážku na sebe a na celý realizák. Myslím, že jsme na tenhle zápas nebyli dobře připravení. Mrzí mě to, na druhou stranu, Budějovice odehrály dobré utkání a mohlo to skončit i vyšším rozdílem. Prohráli jsme zaslouženě.

Nemohlo hrát roli i podcenění? Budějovice mají spoustu problémů a před jarem byly všeobecně odepisované.

Věřím, že tam podcenění nebylo. Dělali jsme maximum, ale běžecky jsme vypadali hůř a už v první půli jsme prohrávali prakticky všechny osobní souboje. A v našich zadních řadách jsem neviděl jediný vyhraný balon při dlouhém míči soupeře. Dynamo dobře sbíralo odražené míče, což nám taky scházelo. Chyběl nám jeden krok, v tom jsme byli slabší.

Srazil vás i neuznaný gól na začátku druhé půle? Video odhalilo ofsajd.

Všichni jsme už slavili, ale nevím… Tu situaci jsem ještě neviděl. Stejně jako první gól Budějovic, jestli už míč opravdu byl celým objemem za lajnou, nebo ne. Byl to zásah: mohli jsme jít do vedení, místo toho to bylo dál 0:0.

Nezdálo se vám, že hráči Budějovic chtěli mnohem víc než vy?

Taky jsem to tak viděl.

A co se ještě nepovedlo? Dynamo bylo výrazně aktivnější.

Všude jsme byli pozdě a všechno jsme řešili naivně. Budějovice se dokázaly dostávat do zajímavých situací, my to pak řešili na poslední chvíli a z toho vyplývaly standardky.

Našel byste nějaký moment útěchy, nebo bylo všechno špatně?

Potěšili mě fanoušci, byli skvělí jako vždycky. Neodstartovali jsme jaro dobře, ale už v úterý hrajeme další zápas. Výkon proti Plzni musí být daleko lepší, tohle jsem řekl i hráčům. Už v poločase jsem zvyšoval hlas a teď bude důležité, jestli si z toho tým něco vezme a dokáže na porážku v Budějovicích zareagovat.

Reklama